Στο ΒΩΜΟ του ΔΝΤ το Δημόσιο – Ζητά περικοπές για όλους το Ταμείο

Ποιοι θα είναι οι πρώτοι που θα δουν να πετσοκόβεται το εισόδημά τους

Στο ΒΩΜΟ του ΔΝΤ το Δημόσιο – Ζητά περικοπές για όλους το Ταμείο

​Το Δημόσιο βρίσκεται για μια ακόμα φορά στο στόχαστρο του ΔΝΤ και όπως όλα δείχνουν με το προληπτικό πακέτο μέτρων έρχονται περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτοι που θα δουν τον πέλεκυ των περικοπών να πέφτει βαρύς στα εισοδήματά τους είναι όσοι ανήκουν στα ειδικά μισθολόγια, δηλαδή στρατιωτικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί, γιατροί του ΕΣΥ, καθηγητές πανεπιστημίων και ΤΕΙ και δικαστικοί.

Το ΔΝΤ όμως δεν αρκείται σε αυτό και απαιτεί μείωση και της μισθολογικής δαπάνης στο Δημόσιο, που πρακτικά σημαίνει έως το 2018 μειώσεις σε όλους τους μισθούς κατά 12%.

Οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν ότι οι περικοπές θα είναι κλιμακωτές και το πιο πιθανό είναι θα προστατευτούν οι δημόσιοι υπάλληλοι με μισθούς έως 1.000 ευρώ. Μάλιστα εκτιμάται πως όσο μεγαλύτερος είναι ο μισθός, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η μείωσή του.

Το ΔΝΤ θεωρεί πως η μέση μισθολογική δαπάνη στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερη από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και ότι είναι κατά πολύ μεγαλύτερη και η αναλογία των δημοσίων υπαλλήλων σε σχέση με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Έτσι, λοιπόν επανέρχεται το θέμα του λουκέτου αρκετών δημόσιων φορέων και οργανισμών που θωρούνται… «φαντάσματα» ή που μπορούν να απορροφηθούν από άλλες υπηρεσίες του δημοσίου.

Πάντως και στην μία και στην άλλη περίπτωση, κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με τους υπαλλήλους που εργάζονται στους οργανισμούς αυτούς και αν ανοίγει ο δρόμος και πάλι για απολύσεις στο Δημόσιο.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top