Ο ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ είναι ΕΔΩ! ΟΛΕΣ οι αλλαγές στο ασφαλιστικό τους επόμενους δύο μήνες

Απίστευτη επιδρομή στο οικογενειακό εισόδημα των πολιτών

​Με την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, ο Αρμαγεδδών εφορμά στα εισοδήματα εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών.

Έτσι, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, θα εκδοθεί υπουργική απόφαση με τις λεπτομέρειες για την καταβολή του νέου ΕΚΑΣ και τη σταδιακή μείωσή του, όπως προβλέπει η συμφωνία με τους δανειστές.

Αυτό σημαίνει πως συνταξιούχος με αποδοχές το 2013, ύψους 9.000 ευρώ που έπαιρνε επίδομα 30 ευρώ το μήνα, με το που ψηφιστεί ο νόμος θα χαθεί το επίδομα και θα υποστεί μια ετήσια μείωση στο εισόδημά του, ύψους 360 ευρώ.

Επίσης συνταξιούχος με αποδοχές 8.000 ευρώ, εισέπραττε μέχρι σήμερα 172,5 ευρώ τον μήνα. Μόλις ψηφιστεί ο νόμος θα τα χάσει όλα, ενώ συνταξιούχος με 7.700 ευρώ που μέχρι σήμερα εισέπραττε 230 ευρώ τον μήνα, τώρα θα εισπράττει 115 ευρώ χάνοντας το μισό επίδομα.

Δεν θα υποστούν –προς το παρόν- απώλειες όσοι έχουν εισοδήματα από συντάξεις κάτω από 7.216 ευρώ.

Ο έλεγχος με βάση τα νέα εισοδηματικά κριτήρια θα γίνει μέσα στον Μάιο και οι περικοπές θα γίνουν αμέσως, ενώ θα φανεί από την απόφαση τι θα γίνει με τα αναδρομικά μέτρα.

Κακά τα μαντάτα και για τους μισθωτούς με την αύξηση των εισφορών για τις επικουρικές συντάξεις που θα αρχίσουν να ισχύουν από 1η Ιουνίου. Αυτομάτως με την αύξηση αυτή θα χάσουν το 0,5% των καθαρών αποδοχών τους, ενώ αντίστοιχη αύξηση μισής ποσοστιαίας μονάδας θα υπάρξει στις εργοδοτικές εισφορές.

Ο Ιούνιος θα είναι καυτός και για τους αγρότες, οι οποίοι θα υποστούν την πρώτη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, αφού για το χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο του 2015 έως το τέλος του 2016 θα υπάρξει αύξηση 42%. Αναμένεται μάλιστα από το υπουργείο Εργασίας να ανακοινώσει με ποιο τρόπο θα εισπραχθούν τα αναδρομικά.

Για παράδειγμα ένας αγρότης της 3ης ασφαλιστικής κλάσης αντί για 50,82 ευρώ τον μήνα θα επιβαρύνεται με 72,6 ευρώ και αυτή η αυξημένη επιβάρ��νση θα ισχύσει για 18 μήνες εκ των οποίων οι 11 έχουν ήδη περάσει. Σύνολο επιβάρυνσης 390,8 ευρώ μέχρι το τέλος του έτους.

Για έναν ασφαλισμένο της 5ης κλάσης, η μηνιαία επιβάρυνση θα διαμορφωθεί στα 31,9 ευρώ και η συνολική στα 574,2 ευρώ. Και αυτή η αύξηση θα φανεί μέσα στον Ιούνιο ενώ εγκύκλιος θα καθορίσει τον τρόπο καταβολής των αναδρομικών. Το πιο πιθανό είναι ότι τα αναδρομικά θα «σπάσουν» στους υπόλοιπους μήνες που υπολείπονται μέχρι το τέλος του έτους.

Τον Ιούνιο έρχεται επίσης η μείωση των επικουρικών συντάξεων, καθώς η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους έχει υπολογίσει ότι από τη μείωση αυτή πρέπει να εξασφαλιστούν τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ.

Από τις μειώσεις αυτές εξα��ρούνται όσοι συνταξιούχοι έχουν άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων 1.300 ευρώ, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα φανεί από πότε θα γίνουν οι περικοπές, που κατά πάσα πιθανότητα θα λειτουργήσουν και αναδρομικά.

Τέλος μέσα στον Ιούνιο θα επέλθει ψαλίδι και στις υψηλές κύριες συντάξεις άνω των 1.800 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top