Φόρος και στα ΑΤΜ! Θα πληρώνουμε κάθε φορά που θα σηκώνουμε λεφτά

Προχωρά σε φόρο 0,01% η κυβέρνηση – Προσδοκία για έσοδα 400 εκ. ευρώ

Ένας ακόμη φόρος, έρχεται να προστεθεί στο λεξιλόγιο και τη ζωή μας: ο φόρος… ΑΤΜ!

Για την ακρίβεια, πρόκειται για τον φόρο στις τραπεζικές συναλλαγές, ο οποίος είναι προ των πυλών αφού η κυβέρνηση δείχνει να προτιμά μια μικρή επιβάρυνση σε όλες τις συναλλαγές από κάποιον δυσβάσταχτο φόρο.

Ο φόρος θα ανέρχεται σε 0,01% και θα επιβάλλεται σε όλες τις συναλλαγές, είτε πρόκειται για ανάληψη ΑΤΜ είτε για καταβολή ενοικίου είτε για καταβολή μισθοδοσίας είτε για μεταφορά μεταξύ λογαριασμών!

Έτσι, πχ. αν κάποιος σηκώσει 420 ευρώ από τον λογαριασμό του (που είναι το όριο ανά εβδομάδα) θα του κρατούνται 42 λεπτά! Αν, από την άλλη, καταθέσει ενοίκιο 500 ευρώ, τότε θα φορολογείται με 50 λεπτά.

Προβληματισμός, ωστόσο υπάρχει για το θέμα της διπλής φορολόγησης όσον αφορά τις πληρωμές ή την καταβολή μισθών, καθώς εάν δεν υπάρξει ειδική πρόβλεψη το ίδιο ποσό θα φορολογείται δύο φορές (πχ. το ενοίκιο των 500 ευρώ, θα φορολογείται και όταν κατατίθεται στον ιδιοκτήτη και όταν αυτός το «σηκώνει» από την τράπεζα).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κυβέρνηση προσδοκά σε έσοδα άνω των 400 εκ. ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top