«ΚΡΥΦΟΣ λογαριασμός» για τους δημοσίους υπαλλήλους στο ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ

Έρχονται μειώσεις μισθών από 1η Ιουλίου

«ΚΡΥΦΟΣ λογαριασμός» για τους δημοσίους υπαλλήλους στο ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ
«Κρυφός» λογαριασμός για τους δημοσίους υπαλλήλους περιλαμβάνεται στο πακέτο των μέτρων ύψους 5,4 δισ. ευρώ που έχει συμφωνήσει ήδη η Αθήνα με τους δανειστές.
Στα… αποκαλυπτήρια της έκθεσης της Κομισιόν, τονίζεται πως πάνω από 1,3 δισ. ευρώ θα προέλθουν από «προσαρμογές» στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και από αυξήσεις στη φορολογία (οχήματα, καύσιμα, οινοπνευματώδη και τσιγάρα).
Όσον αφορά το τι θα αφορούν οι «προσαρμογές» στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για πάγωμα προσλήψεων (με παράταση του κανόνα 1:5 και για εφέτος) και για πάγωμα μισθολογικών προαγωγών στα Ειδικά Μισθολόγια (ένστολοι, δικαστικοί, γιατροί ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί).
Ωστόσο, πίσω από την αναφορά της Κομισιόν -όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος- κρύβεται και μυστική συμφωνία της με τους δανειστές για άμεση επιβολή μειώσεων στις αποδοχές 400.000 και πλέον εν ενεργεία και συνταξιούχων λειτουργών του Δημοσίου που υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια!
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί, θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2016.
Την ίδια ώρα, η ανοικτή (ακόμη) διαπραγμάτευση για το πακέτο των 3,4 δισ. περιλαμβάνει -μεταξύ των άλλων μέτρων- και αυτόματο κόφτη στις δαπάνες του Δημοσίου, δηλαδή μειώσεις μισθών και συντάξεων!
Όπως τονίζεται στην έκθεση, θα εξοικονομηθούν επίσης:
- 450 εκατ. ευρώ το χρόνο από την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%
- 1,8 δισ. ευρώ από τις συντάξεις–ασφαλιστικό, αν και φαίνεται πως παραμένει η εκκρεμότητα με την "τρύπα" των 70 εκατ. ευρώ για τις επικουρικές
- 1,8 δισ. ευρώ από τη νέα φορολογική κλίμακα (και τη νέα έκτακτη εισφορά) για την οποία υπάρχει και εναλλακτική πρόταση της ελληνικής πλευράς που κατεβάζει το αφορολόγητο κάτω από τα 9.100 ευρώ για τους φορολογούμενους που δεν έχουν παιδιά.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top