«Φωτιά» στη διαπραγμάτευση - Δύσκολη η επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup

Τι αναφέρει το Reuters επικαλούμενο πηγές που έχουν γνώση των συζητήσεων

«Φωτιά» στη διαπραγμάτευση - Δύσκολη η επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup

​Με αργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, με αξιωματούχους να θεωρούν απίθανη την επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της 9ης Μαΐου. Στο μεταξύ, η κυβέρνηση επιδίδεται σε ακόμα έναν αγώνα δρόμου, καθώς τα περιθώρια στενεύουν, με την οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα να θυμίζει σε πολλούς το περσινό Καλοκαίρι.

Επικαλούμενο πηγές που έχουν γνώση των εν εξελίξει συζητήσεων κυβέρνησης θεσμών, το Reurets μεταδίδει πως δεν είναι πιθανή μια συμφωνία στο επικείμενο Eurogroup και θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται και να συμφωνηθούν τα βήματα που πρέπει να κάνει η Αθήνα σε περίπτωση που βγει εκτός δημοσιονομικών στόχων.

«Κάνουμε αργή πρόοδο. Δεν περιμένω τελική συμφωνία στη συνάντηση της 9ης Μαΐου. Είναι πολύ σύντομα. Χρειάζονται μερικές εβδομάδες ακόμη», ανέφερε η μία πηγή, προσθέτοντας ότι το μεγαλύτερο εναπομείναν εμπόδιο είναι η μορφή και το περιεχόμενο των μέτρων έκτακτης ανάγκης, για τα οποία η Ελλάδα αντιστέκετα.

Η ίδια πηγή τόνισε πως θα ήταν προτιμότερο να υπάρξει συμφωνία πριν από το βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε ατμόσφαιρα κρίσης στην Ε.Ε., ωστόσο, συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται εκταμίευση δόσης έως τα μέσα Ιουλίου, άρα δεν υπάρχει και έντονη αίσθηση του επείγοντος.

Η δεύτερη πηγή είπε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους δανειστές για το ελληνικό χρέος, με τη Γερμανία να υποστηρίζει δημοσίως ότι δεν χρειάζεται ελάφρυνση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αδειάζει» η ΚΛΕΨΥΔΡΑ- Διορία μιας εβδομάδας για ΣΥΜΦΩΝΙΑ με Τρόικα

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top