ΑΝΤΕ ΚΑΙ... ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ: ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ μισθοί και συντάξεις - Δείτε πόσο

Αναλυτικό ρεπορτάζ με παραδείγματα

ΑΝΤΕ ΚΑΙ... ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ: ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ μισθοί και συντάξεις - Δείτε πόσο

​Λιγότερα χρήματα θα πάρουν στα χέρια τους μισθωτοί και συνταξιούχοι, λόγω της μείωσης του αφορολόγητου ορίου.

Η μείωση του αφορολόγητου περιλαμβάνεται στα μέτρα 5,4 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχουν "κλειδώσει" στις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς και μάλιστα θα είναι τελικά μεγαλύτερη από αυτήν που ήθελε η κυβέρνηση.

Η μείωση του αφορολόγητου θα γίνει μέσω της περικοπής της έκπτωσης φόρου, που δίνεται σε μισθωτούς και συνταξιούχους και της σύνδεσής της με την οικογενειακή κατάσταση του φορολογούμενου.

Έρχονται μεγάλες επιβαρύνσεις για όλους, ανεξάρτητα από την πηγή του εισοδήματος.

Σήμερα η έκπτωση φόρου είναι 2.100 ευρώ και αντιστοιχεί σε αφορολόγητο όριο 9.550 ευρώ. Μετά τη μείωση, ο σύζυγος σε οικογένεια με δυο παιδιά θα έχει έκπτωση φόρου 2.000 ευρώ που αντιστοιχεί σε αφορολόγητο 9.091 ευρώ.

-Για ένα παιδί η έκπτωση φόρου θα είναι 1.900 ευρώ που αντιστοιχεί σε αφορολόγητο όριο 8.636 ευρώ και για τις συζύγους και φορολογούμενους, χωρίς παιδιά η έκπτωση φόρου θα είναι ακόμη χαμηλότερη, στα 1.800 ευρώ που αντιστοιχεί σε αφορολόγητο όριο 8.182 ευρώ.

-Μισθωτός με δυο παιδιά και μηνιαίο εισόδημα 1.000 ευρώ πλήρωσε το 2015 ετήσιο φόρο εισοδήματος 540 ευρώ. Φέτος θα πληρώσει φόρο εισοδήματος 640 ευρώ, δηλαδή 100 ευρώ περισσότερα.

Αν ο ίδιος μισθωτός έχει ένα παιδί θα πληρώσει 740 ευρώ, δηλαδή 200 ευρώ περισσότερα, ενώ αν δεν έχει παιδιά θα πληρώσει 840 ευρώ, δηλαδή θα επιβαρυνθεί με 300 ευρώ ετησίως!

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top