Έχετε πάρει στεγαστικό δάνειο; ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ

Αφορά το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Έχετε πάρει στεγαστικό δάνειο; ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ

​Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι με δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων βρίσκονται σε «ομηρία», καθώς το «τσεκούρι» σε μισθούς και συντάξεις που έχουν υποστεί, δεν τους επιτρέπει να αποπληρώσουν το στεγαστικό τους.

Περίπου 160.000 δημόσιοι υπάλληλοι περιμένουν τη νέα ρύθμιση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων που ζήτησε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής να ετοιμάσει η διοίκηση του Ταμείου, καθώς η υψηλή φορολογία και οι περικοπές μισθών και συντάξεων δεν τους επιτρέπουν πλέον να είναι συνεπείς στην καταβολή των δόσεων τους.

Την ίδια ώρα, μια άλλη μεγάλη μερίδα δημοσίων υπαλλήλων - δανειοληπτών του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, έχουν ήδη δει το δάνειό τους να φεύγει από τον έλεγχο του πιστωτή οργανισμού και των ίδιων και να βρίσκεται τιτλοποιημένο στα χέρια εταιρίας ειδικού σκοπού με έδρα το Λονδίνο. Μέσα στο 2016 λήγει η πενταετής περίοδος των ρυθμίσεων, με αποτέλεσμα οι συγκεκριμένοι δανειολήπτες να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Όταν ένα δάνειο τιτλοποιηθεί, ο δανειολήπτης δεν έχει την δυνατότητα να καταθέσει αίτηση υπαγωγής στις ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (π.χ. νόμος Κατσέλη).

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top