ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Κανενός η μύτη δεν θα μεγαλώσει! Πάλι ο λαός θα πληρώσει τα ψέματα των υπουργών

Δείτε τις τρεις παγίδες του νέου νομοσχεδίου που θα πλήξουν την τσέπη μας

​Εξοργισμένοι με την κυβέρνηση δηλώνουν οι επιστήμονες, αφού οι εκπτώσεις που είχε εξαγγείλε�� ο ίδιος ο πρωθυπουργός παίρνονται δια της πλαγίας πίσω.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί και οικονομολόγοι θα πληρώνουν εισφορά 14% επί του εισοδήματός τους αντί για 20% για τα πρώτα δυο χρόνια που πρωτοασφαλίζονται και 17% τα επόμενα τ��ία χρόνια. ΟΜΩΣ, την έκπτωση αυτή οι επιστήμονες θα πρέπει την εξοφλήσουν και μάλιστα με τόκο, μόλις το εισόδημά τους ξεπεράσει τις 18.000 ευρώ!

Παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες ότι θα προστατευτούν οι μεσαίες και χαμηλές συντάξεις, οι συνταξιούχοι θα δουν μειώσεις. Το νομοσχέδιο αναφέρει ότι δεν θα μειωθούν όσοι έχουν άθροισμα κύριας και επικουρικής 1.300 ευρώ. Όμως αυτό είναι το μεικτό ποσό της σύνταξης. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι κρατήσεις, η εισφορά αλληλεγγύης από 3% ως 14%, αλλά και η εισφορά ασθένειας στο 6%.

Αυτό σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν 1.170 ευρώ και πάνω πρόκειται να δουν αναπροσαρμογή στις επικουρικές τους συντάξεις. Θα ξεκινήσει από 1% με 2% και μπορεί να φτάσει και το 30% με 35% για τις υψηλότερες επικουρικές συντάξεις

Τρίτη παγίδα που έκρυβε το τελικό κείμενο ήταν η μείωση του πλαφόν για μία κύρια σύνταξη. Έως τώρα ήταν στα 2.773 ευρώ και κυβερνητικά στελέχη έλεγαν ότι δε θα πέσει κάτω από 2.300 ευρώ. Τελικά το ανώτατο πλαφόν για μία κύρια σύνταξη πλέον πέφτει στα 2.000 ευρώ μεικτά, δηλαδή 1.820 καθαρά.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top