ΝΕΟ ΚΑΝΟΝΙ στην αγορά: Δείτε ποια εταιρεία πτώχευσε

1.400 εργαζόμενοι στον δρόμο

​Βουλιάζει κι άλλο η αγορά! Αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα κατέθεσε η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Αφοί Καρυπίδης, στην οποία ανήκουν 131 σούπερ μάρκετ (πρώην Αρβανιτίδης), με αποτέλεσμα οι 1.400 εργαζόμενοι να βρίσκονται αντιμέτωποι πασχαλιάτικα με το φάσμα της ανεργίας, αν και καταβάλλονται προσπάθειες συνεργασίας με άλλη αλυσίδα.

Το νέο "κανόνι" έρχεται να προστεθεί σε αυτό της "Σαραφίδης", η οποία συνεργαζόταν με την Ηλεκτρονική Αθηνών (η οποία επίσης έκλεισε).


Η εταιρεία δραστηριοποείται κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ τα περισσότερα καταστήματα (50) βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη.


Μία από τις κύριες αιτίες των προβλημάτων της επιχείρησης είναι η λύση της σύμβασης δικαιόχρησης με την Μαρινόπουλος, μετά και τις εξελίξεις στη συγκεκριμένη εταιρεία.


Τις εξελίξεις και την προσφυγή στο άρθρο 99 ανακοίνωσε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Θεόδωρος Καρυπίδης, σε συνάντησή του με τους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη.


Όπως ανέφερε, στόχος της ενέργειας είναι η προστασία από τους πιστωτές και η εφαρμογή σχεδίου εξυγίανσης που θα επιτρέψει στην εταιρεία να ανακάμψει.

Ανακοίνωσε επίσης ότι γίνονται συζητήσεις σε προχωρημένο στάδιο με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Market Ιn για εμπορική συμφωνία μαζί της.


Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι πάντως εδώ και 4 μήνες και ετοιμάζονται για απεργιακές κινητοποιήσεις όπως και για νομικές ενέργειες (επίσχεση εργασίας και ασφαλιστικά μέτρα), ενώ μεγάλες είναι οι ελλείψεις προϊόντων στα καταστήματα της αλυσίδας, με τα συνολικά χρέη να ανέρχονται στα 50 εκ. ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top