ΠΡΟΣΟΧΗ στις συναλλαγές με την εφορία μέσω τραπεζών λόγω των αργιών του Πάσχα!

Ρεκόρ καταρρίπτουν κάθε μήνα οι κατασχέσεις μισθών λόγω χρεών στο Δημόσιο

ΠΡΟΣΟΧΗ στις συναλλαγές με την εφορία μέσω  τραπεζών λόγω των αργιών του Πάσχα!
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν τις δύο επόμενες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος όσοι έχουν συναλλαγές με τις τράπεζες.
Ο λόγος; Να μην βρεθούν εκτεθειμένοι, καθώς υπάρχει κίνδυνος συναλλαγές, εντολές και υποχρεώσεις τους, να μείνουν ανεκτέλεστες μέχρι και 6 ημέρες, με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες!
Οι τράπεζες θα λειτουργήσουν κανονικά πάντως τη Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Πέμπτη.
Θα μείνουν κλειστές από Μεγάλη Παρασκευή έως και την Τρίτη μετά το Πάσχα λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς και θα λειτουργήσουν πάλι την Τετάρτη του Πάσχα 4 Μαΐου.
Προσοχή χρειάζεται όμως και στις ώρες των συναλλαγών για όσους τις κάνουν με ηλεκτρονικό τρόπο (web banking) τη Μεγάλη Πέμπτη. Δεν πρέπει να υπερβούν το ωράριο, γιατί η συναλλαγή θα υπολογισθεί την Τετάρτη του Πάσχα!
Σήμερα πάντως οι τράπεζες πήραν βαθιά ανάσα με την αγορά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ομολόγων του EFSF υψους 2,5 δισ. ευρώ που κατέχουν οι ελληνικές τράπεζες.
Ρεκόρ στις κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς
Την ίδια ώρα όμως αυξάνονται ραγδαία οι κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς, που καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.
Τέλος του 2015 έφθαναν τις 2.000 το μήνα και μέσα στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους έφθασαν:
Τον Ιανουάριο στις 15.000, το Φεβρουάριο στις 22.000 και τον Μάρτιο στις 28.000!
Θυμίζουμε πως το ακατάσχετο όριο για λογαριασμούς μισθοδοσίας ή συντάξεων είναι τα 1.000 ευρώ.
Από τα 1.000 έως τα 1.500 ευρώ κατάσχονται τα 250 και από τα 1.500 ευρώ και πάνω όλο το υπερβάλλον ποσό, ανάλογα με την οφειλή.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top