ΘΡΙΛΕΡ με την διαπραγμάτευση: Χρόνος και ρευστότητα πιέζουν την κυβέρνηση

Το οικονομικό επιτελείο έκανε πίσω στο αφορολόγητο για να υπάρξει συμφωνία

ΘΡΙΛΕΡ με την διαπραγμάτευση: Χρόνος και ρευστότητα πιέζουν την κυβέρνηση

​Με μεγάλους αντιπάλους την ρευστότητα και τον χρόνο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις Αθήνας-δανειστών.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος Σπύρος Δημητρέλης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η σημερινή συνάντηση των Θεσμών και του οικονομικού επιτελείου (Τσακαλώτος-Χουλιαράκης) στο Χίλτον διήρκησε μόνο μια ώρα και στο τραπέζι έπεσε το πακέτο με τα μέτρα-κάβα ύψους 3,6 δις που ζητούν οι εταίροι, προκειμένου να βάλουν την υπογραφή τους στην συμφωνία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο πλευρές συζήτησαν για τ��ν Μηχανισμό αυτόματης διόρθωσης δημοσιονομικών μεγεθών που προτείνει το οικονομικό επιτελείο- για το πώς δηλαδή θα ενεργοποιηθούν τα μέτρα-κάβα.

Κορυφαίος αξιωματούχος του οικονομικού επιτελείου δήλωσε στο Star ότι η ελληνική πλευρά δεν δέχεται ούτε να θεσμοθετηθούν, αλλά ούτε και να περιγραφούν με πεδία παρεμβάσεων (τα μέτρα-κάβα).

Ωστόσο, από την πλευρά τους οι Θεσμοί (κυρίως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) θέλουν πολύ συγκεκριμένα μέτρα να ενεργοποιηθούν αν δεν πιαστούν οι στόχοι το 2017.

Την ίδια ώρα, στον αέρα είναι το Eurogroup της Μεγάλης Πέμπτης, αφού ακόμη κανείς δεν γνωρίζει αν θα συνεδριάσουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης την συγκεκριμένη μέρα.

Ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση το ύψος του αφορολόγητου

Όσον αφορά πάντως στο αφορολόγητο, η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει κάνει βήματα πίσω,προκειμένου να κλείσει το πακέτο των 5,4 δις. Όπως φαίνεται, η "χρυσή τομή" βρέθηκε με το να συνδεθεί το χαμηλότερο αφορολόγητο με την οικογενειακή κατάσταση των φορολογουμένων – Δείτε τον πίνακα που ακολουθεί.

aforologitos.jpg

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top