Είσαι μισθωτός των 650 ευρώ; ΤΗΝ ΕΒΑΨΕΣ

Τους φτωχούς φτωχότερους κάνει η Αριστερή κυβέρνηση

Είσαι μισθωτός των 650 ευρώ; ΤΗΝ ΕΒΑΨΕΣ
«Όπου φτωχός και η μοίρα του» λέει μια παροιμία και τους φτωχούς... φτωχότερους κάνει το νέο φορολογικό, όπως έχει δείξει με ρεπορτάζ του το STAR. Αιτία είναι η παρακράτηση φόρου.
Η μηνιαία παρακράτηση για περίπου 5,5 εκατομμύρια φορολογούμενους θα αλλάξει, ενώ οι περισσότεροι θα φορτωθούν και με ένα αναδρομικό «χρέος».
α) Η παρακράτηση με τη νέα φορολογική κλίμακα θα γίνει σε εισοδήματα από μόλις 650 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα (με βάση το νέο αφορολόγητο των 9.091 ευρώ), αλλά δεν θα υπολογιστεί αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου και θα ξεκινήσει από την επόμενη μισθοδοσία. Ο υπόλοιπος φόρος που αντιστοιχεί στα εισοδήματα των πρώτων πέντε μηνών του 2016 θα πληρωθεί μαζεμένος το 2017, όταν γίνει η τελική εκκαθάριση φόρου.
β) Η παρακράτηση με τη νέα κλίμακα υπολογισμού της εισφοράς αλληλεγγύης θα ισχύσει για εισοδήματα από 12.000 ευρώ και άνω, αλλά το νομοσχέδιο Τσακαλώτου - Κατρούγκαλου δεν διευκρινίζει αν το υπουργείο Οικονομικών θα ζητήσει τα ποσά Ιανουαρίου-Μαΐου μέσα στο 2016 ή θα περιμένει μέχρι να γίνει η τελική εκκαθάριση με το εκκαθαριστικό του 2017, προκειμένου να καταβληθεί η διαφορά.
Εισφορά αλληλεγγύης: είναι ένας έκτακτος ειδικός φόρος (που έγινε μόνιμος-είχε καθιερωθεί το 2011) που επιβάλλεται από την εφορία.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top