Στο ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ... όσοι έχουν εισοδήματα από ενοίκια

Δείτε σχετικό πίνακα

​Χαμένοι από τη νέα κλίμακα φορολόγησης των ενοικίων είναι ακόμη και οι μικροϊδιοκτήτες που εισπράττουν ενοίκια της τάξης των μερικών εκατοντάδων ευρώ ετησίως.

Η νέα κλίμακα που έχει περιληφθεί στο υπό συζήτηση στη βουλή φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο προβλέπει αυξημένους συντελεστές φορολόγησης από το πρώτο ευρώ εισοδήματος από ενοίκια, ενώ προβλέπεται και ένας νέος πολύ υψηλός φορολογικός συντελεστής 45%.
Το μόνο θετικό νέο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων (όσους έχουν εισόδημα και από άλλες πηγές) είναι ότι διατηρείται η αυτοτελής φορολόγηση του εισοδήματος από ενοίκια. Για όσους έχουν χαμηλό εισόδημα μόνο από ενοίκια η διατήρηση της αυτοτελούς φορολόγησης δεν είναι καλό νέο, καθώς θα τους συνέφερε να έχουν το αφορολόγητο όριο.

Αναλυτικά η νέα κλίμακα φορολόγησης των ενοικίων για το φετινό εισόδημα έχει ως εξής:

eisodima.jpg

Οι νέοι αυτοί συντελεστές σε συνδυασμό με τη νέα κλίμακα της εισφοράς αλληλεγγύης, η οποία προκαλεί επιβαρύνσεις για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 18.000 ευρώ, προκαλούν ακόμη μεγαλύτερες συνολικές επιβαρύνσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top