Δεν ξέρουν από… Ολυμπιακό και ΠΑΟ οι τροικανοί-Δίνουν στα funds «κόκκινα» και «πράσινα» δάνεια

Απορρίπτουν την ελληνική πρόταση και επιμένουν στα "θέλω" τους

​Τα πάνω-κάτω αναμένεται να έρθουν για χιλιάδες δανειολήπτες,καθώς ανοίγει ο δρόμος για την πώληση σε ξένα funds δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δημιουργώντας προβλήματα σε μια μεγάλη μερίδα επιχειρηματιών.

Οι πωλήσεις δανείων στα λεγόμενα «κοράκια» δεν θα περιοριστούν μόνο στα «κόκκινα» δάνεια. Οι εταιρείες αυτές θα έχουν το δικαίωμα αγοράς και «πράσινων» δανείων, αυτών δηλαδή που εξυπηρετούνται κανονικά.

Μετά από τις πολύωρες διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης δήλωσε: «Πήραμε ένα από τα δύο βασικά ζητήματα που επιθυμούσαμε».

Οι δανειστές ωστόσο απέρριψαν την συμβιβαστική πρόταση της κυβέρνησης για τα δάνεια των μικρομεσαίων, παρότι τα όρια είχαν συρρικνωθεί σε σχέση με την αρχική πρόταση. Η ελληνική πλευρά πρότεινε την εξαίρεση επιχειρηματικών δανείων ως 100.000 ευρώ, από 500.000 ευρώ που ζητούσε αρχικά, δάνειων ελευθέρων επαγγελματιών ως 75.000 ευρώ (από 250.000ευρώ)και καταναλωτικά ως 5.000 ευρώ (από 20.000 ευρώ).

Από την πώληση σε ξένα funds αναμένεται να εξαιρεθούν μόνο οι πρώτες κατοικίες όσων βρίσκονται στα όρια του νόμου Κατσέλη. Δηλαδή οι πρώτες κατοικίες με αντικειμενική αξία από 120.000 ευρώ έως 180.000 ευρώ για τον άγαμο, ανάλογα με την κατηγορία, όριο που φθάνει στις 200.000 ευρώ έως 260.000 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια. Στο τραπέζι μπαίνουν και εισοδηματικά κριτήρια: στις 13.900 ευρώ για τον άγαμο, 23.600 ευρώ για το ζευγάρι, 29.400 ευρώ για οικογένειες με ένα παιδί και 35.000 ευρώ για οικογένειες με δυο παιδιά.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας για τα «κόκκινα» δάνεια αναμένεται μετά το Eurogroup.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top