Α(ΝΑ)ΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ θα έπρεπε να λέγεται! Είναι τα λόγια περιττά και οι μειώσεις ΦΩΤΙΑ-ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

Ποιοι "τυχεροί" θα χάσουν έως και 600 ευρώ;

Α(ΝΑ)ΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ θα έπρεπε να λέγεται! Είναι τα λόγια περιττά και οι μειώσεις ΦΩΤΙΑ-ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

​Μόλις 70 εκ.ευρώ "χωρίζουν" την κυβέρνηση και την τρόικα για τις περικοπές στο ασφαλιστικό.

Οι δανειστές δέχτηκαν την αύξηση εισφορών που πρότεινε η κυβέρνηση. Έτσι, στους μηνιαίους μισθούς τους οι εργαζόμενοι θα έχουν αύξηση της εισφοράς που πληρώνουν κατά 0,5%, ενώ άλλο ένα 0,5% θα πληρώσουν ως αυξημένη εισφορά οι εργοδότες για 3 χρόνια. Για άλλα 3 χρόνια, εργοδότες και εργαζόμενοι θα πληρώνουν αυξημένη εισφορά κατά 0,25%.

Πρακτικά για τους σημερινούς συνταξιούχους:

-Το πλαφόν για μία κύρια σύνταξη πέφτει από τα 2.770 ευρώ στα 2.300 ευρώ. Για πολλαπλές συντάξεις πέφτει στα 3.072 ευρώ από 3.680 ευρώ που ισχύει σήμερα. Το πλαφόν για άθροισμα κύριας και επικουρικής φτάνει στα 1.300 ευρώ.

-Μεγάλοι χαμένοι είναι οι νέοι συνταξιούχοι εξαιτίας των χαμηλών ποσοστών αναπλήρωσης. Δημόσιος υπάλληλος με 35 έτη και συντάξιμες αποδοχές 1.400 ευρώ με τον παλιό τρόπο υπολογισμού θα ελάμβανε 1.021 ευρώ καθαρά. Με το νέο τρόπο υπολογισμού θα λάβει 836 ευρώ καθαρά.

-Ασφαλισμένη στο ΙΚΑ με συντάξιμες αποδοχές 1.200 ευρώ με τον παλιό τρόπο υπολογισμού θα ελάμβανε 796 ευρώ καθαρά. Με τον νέο θα λάβει 658 ευρώ καθαρά.

Μάλιστα και οι συντάξιμοι μισθοί, πάνω στους οποίους θα υπολογιστούν τα χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης, θα είναι μικρότεροι, αφού ως βάση υπολογισμού θα είναι ο μέσος όρος των μισθών από το 2002- που περιλαμβάνει τα χρόνια της κρίσης.

Σε επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες η εισφορά μόνο για τον κλάδο σύνταξης θα ανέλθει στο 20%.

Ο νέος μαθηματικός τύπος οδηγεί σε περαιτέρω μειώσεις στα εφάπαξ από 12% έως 15%.

Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία προσχώρησαν το πρωί της Πέμπτης σε συμβολική κατάληψη του υπουργείου Εργασίας .

Ο ΕΔΟΕΑΠ, το ταμείο των δημοσιογράφων θα είναι το πρώτο θύμα του ασφαλιστικού με την κατάργηση του αγγελιόσημου.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top