Κομμένες οι selfies - Μπαίνει ΦΟΡΟΣ σε κινητά και καρτοκινητά –Γινόμαστε και επίσημα Πακιστάν!

Άλλη μια πρωτοτυπία της Ελλάδας να επιβάλλει ειδικό τέλος στους χρήστες!

Κομμένες οι selfies - Μπαίνει ΦΟΡΟΣ σε κινητά και καρτοκινητά –Γινόμαστε και επίσημα Πακιστάν!

​Νέο χαράτσι στα κινητά τηλέφωνα σχεδιάζει να επιβάλλει η κυβέρνηση. Από την επιβάρυνση δεν αναμένεται να γλιτώσουν, ούτε τα καρτοκινητά. Οι φόροι αυτοί δεν υπάρχουν σε καμία ευρωπαϊκή χώρα. Αντιθέτως, κατατάσσουν την Ελλάδα στην ίδια μοίρα με την Ουγκάντα και την Τανζανία!

Αναλυτικότερα...

Σε κάθε λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας το 37,8% έως 47,6% είναι φόροι (ΦΠΑ και ειδικό τέλος συνδρομητών), ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος δεν ξεπερνά το 20,6%.

Η δυσανάλογη έμμεση φορολογία στην Ελλάδα οφείλεται στο ειδικό τέλος, το οποίο κυμαίνεται μεταξύ 12% και 20%. Η περαιτέρω αύξησή του, θα σημάνει ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση για τον τελικό καταναλωτή.

Για παράδειγμα, ένας λογαριασμός κινητής τηλεφωνίας με κόστος ομιλίας 60 ευρώ, επιβαρύνεται με φόρους 24,87 ευρώ (ειδικό τέλος 9 ευρώ και ΦΠΑ 15,87 ευρώ).

Η Ελλάδα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που επιβάλει «τέλος» και στους χρήστες, σύμφωνα με την Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας.
Χώρες με ειδικό τέλος στα κινητά τηλέφωνα είναι η Ουγκάντα, Γκαμπόν, Τανζανία, Τζαμάικα, Πακιστάν, Μπαγκλαντές.
Όσοι καταναλωτές για ειδικούς λόγους χρησιμοποιούν κάρτα δεν ξεφεύγουν από την επιβολή του ειδικού τέλους. Σε μια κάρτα ανανέωσης των 10 ευρώ, ο πραγματικός χρόνος ομιλίας είναι μόλις 6,9 ευρώ και τα υπόλοιπα 3,1 ευρώ είναι φόροι.
ΒΙΝΤΕΟ STAR
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top