ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ: Οι τράπεζες στέλνουν τελεσίγραφο 15 ημερών σε 400.000 δανειολήπτες

Αν δεν πληρώσουν έρχονται πλειστηριασμοί

​Εντός των ημερών και το αργότερο μέχρι τα μέσα Μαΐου, περίπου 400.000 δανειολήπτες στεγαστικών δανείων που έχουν ήδη χαρακτηριστεί «μη συνεργάσιμοι» και τα δάνειά τους εμφανίζουν καθυστέρηση μεγαλύτερη των 30 ημερών, θα λάβουν τελεσίγραφο από τις τράπεζες για ρύθμιση των οφειλών τους εντός 15 ημερών, διαφορετικά καραδοκεί η απειλή των πλειστηριασμών.

Με τα δεύτερα αυτά ειδοποιητήρια, οι τράπεζες ζητούν πλήρη και αναλυτικό κατάλογο της οικογενειακής, εισοδηματικής και περιουσιακής κατάστασης του οφειλέτη με δάνειο σε καθυστέρηση.

Κατόπιν η τράπεζα θα προχωρήσει στη διασταύρωση των στοιχείων πριν προτείνει συγκεκριμένες λύσεις ρύθμισης τ��ς οφειλής.

Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, ένας οφειλέτης που έχει χαρακτηριστεί «μη συνεργάσιμος», μπορεί να προχωρήσει σε ρύθμιση με τους ίδιους όρους που ισχύουν για τον συνεργάσιμο, με τη διαφορά ότι εάν καθυστερήσει εκ νέου να εξυπηρετήσει το ρυθμισμένο πλέον δάνειό του, τότε η τράπεζα μπορεί να προχωρήσει σε έκδοση διαταγής πληρωμής, πλειστηριασμό, κ.λ.π σε σύντομο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά έχουν χορηγηθεί περίπου 1,2 εκατομμύρια στεγαστ��κά δάνεια πρώτης και δεύτερης κατοικίας, μαζί με τα στεγαστικά δάνεια του πρώην ΟΕΚ και ΤΠκΔ.

BINTEO STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top