Σε απόγνωση τα νοικοκυριά για την φοροκαταιγίδα που έρχεται

Διαβάστε τι σημαίνουν οι νέες επιβαρύνσεις για την τσέπη μας

H φοροκαταιγίδα που έρχεται, σε συνδυασμό με την μείωση των εισοδημάτων οδηγεί εκατομμύρια νοικοκυριά σε απόγνωση, καθώς υπολογίζοντας με χαρτί και μολύβι, δεν γνωρίζουν κάθε τέλος του μήνα πόσα χρήματα θα τους μείνουν για τις καθημερινές υποχρεώσεις τους.
Χαρακτηριστικό είναι τι θα συμβεί με το αφορολόγητο. Σήμερα βρίσκεται στα 9.550 ευρώ, ενώ η ελληνική πρόταση είναι να μειωθεί στα 9.091 ευρώ, με το Δ.Ν.Τ. όμως να έρχεται να ζητήσει να πέσει στα 8.182 ευρώ.
Με απλά λόγια, ένας μισθωτός με ετήσιο εισόδημα 9.100 ευρώ, εάν περάσει η ελληνική πρόταση για το αφορολόγητο θα χάσει 100 ευρώ, ενώ με του ΔΝΤ 300 ευρώ.
Σήμερα 6 στους 10 φορολογούμενοι αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους και 3 στους 10 που έχουν μπει σε σύστημα δόσεων δεν μπορούν να τις καταβάλλουν.
Και φυσικά υπάρχει και ο ΕΝΦΙΑ, για τον οποίο η κυβέρνηση έλεγε ότι θα τον καταργήσει.
Πρόθεση είναι να εισπραχθούν 3,3 δισ. ευρώ. Έχουν όμως μπει στα ταμεία μέχρι τώρα 2,65 δισ. ευρώ και πρόθεση είναι να μπουν άλλα 200 εκ. ευρώ, ώστε να εισπραχθεί το 80% του αρχικού στόχου, δηλαδή περίπου 2,85 δισ. ευρώ.
Όσο για τον ΦΠΑ, αυτός ανεβαίνει από το 23% στο 24%. Αυτό από μόνο του σημαίνει 25 ευρώ επιπλέον το χρόνο ανά νοικοκυριό, δηλαδή περιπου δύο ευρώ τον μήνα, όταν οι μηνιαίες αγορές για τρόφιμα είναι 380 ευρώ ανά νοικοκυριό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top