Η αύξηση του ΦΠΑ "διώχνει" τους τουρίστες και εξαγριώνει τον λαό!

Δείτε περισσότερα στο ρεπορτάζ του STAR

​Πληθαίνουν οι αντιδράσεις μπροστά στο ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ από το 23% στο 24%. Η μεσαία τάξη αδυνατεί να συνειδητοποιήσει το νέο πλήγμα που έρχεται, ενώ στον χορό της δυσαρέσκειας μπαίνουν και οι τουρίστες.

Είναι όμως λύση η αύξηση του ΦΠΑ;

Όταν ο ΦΠΑ ήταν 19% τα έσοδα για το δημόσιο ξεπέρασαν τα 16,3 δισ ευρώ, όταν ο ΦΠΑ ανέβηκε στο 21% τα έσοδα μειώθηκαν στα 14, δισ ευρώ και όταν ο ΦΠΑ πήγε στο 23% τα έσοδα έπεσαν στα 13,7 δισ ευρώ.

Όπως επισημαίνει η ΓΣΕΒΕΕ, όταν πριν από μερικά χρόνια, ο ΦΠΑ στην εστίαση ανέβηκε από το 13% στο 23%, περίπου 6000 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο και πάνω από 40000 άνθρωποι έμειναν στον δρόμο.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλης Κορκίδης δήλωσε ότι «υψηλότερος συντελεστής ΦΠΑ για την αγορά, σημαίνει λιγότερα έσοδα για το δημόσιο. Η επιβάρυνση από το 23% στο 24%, σημαίνει 500 εκατ. ευρώ επιβάρυνση στα ελληνικά νοικοκυριά».

Καίριο πλήγμα και στον τουρισμό θα φέρει οποιαδήποτε πρόσθετη επιβάρυνση, την στιγμή που οι αφίξεις μειώθηκαν κατά 1% τον περασμένο μήνα.

Όσο για την εισπραξιμότητα του μέτρου... Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου είναι 86,3 δισ ευρώ, από αυτά το 19,3% είναι για τον ΦΠΑ. Δηλάδη 17 δισ ευρώ.

BINTEO STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top