Η αύξηση του ΦΠΑ "διώχνει" τους τουρίστες και εξαγριώνει τον λαό!

Δείτε περισσότερα στο ρεπορτάζ του STAR

Η αύξηση του ΦΠΑ "διώχνει" τους τουρίστες και εξαγριώνει τον λαό!

​Πληθαίνουν οι αντιδράσεις μπροστά στο ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ από το 23% στο 24%. Η μεσαία τάξη αδυνατεί να συνειδητοποιήσει το νέο πλήγμα που έρχεται, ενώ στον χορό της δυσαρέσκειας μπαίνουν και οι τουρίστες.

Είναι όμως λύση η αύξηση του ΦΠΑ;

Όταν ο ΦΠΑ ήταν 19% τα έσοδα για το δημόσιο ξεπέρασαν τα 16,3 δισ ευρώ, όταν ο ΦΠΑ ανέβηκε στο 21% τα έσοδα μειώθηκαν στα 14, δισ ευρώ και όταν ο ΦΠΑ πήγε στο 23% τα έσοδα έπεσαν στα 13,7 δισ ευρώ.

Όπως επισημαίνει η ΓΣΕΒΕΕ, όταν πριν από μερικά χρόνια, ο ΦΠΑ στην εστίαση ανέβηκε από το 13% στο 23%, περίπου 6000 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο και πάνω από 40000 άνθρωποι έμειναν στον δρόμο.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλης Κορκίδης δήλωσε ότι «υψηλότερος συντελεστής ΦΠΑ για την αγορά, σημαίνει λιγότερα έσοδα για το δημόσιο. Η επιβάρυνση από το 23% στο 24%, σημαίνει 500 εκατ. ευρώ επιβάρυνση στα ελληνικά νοικοκυριά».

Καίριο πλήγμα και στον τουρισμό θα φέρει οποιαδήποτε πρόσθετη επιβάρυνση, την στιγμή που οι αφίξεις μειώθηκαν κατά 1% τον περασμένο μήνα.

Όσο για την εισπραξιμότητα του μέτρου... Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου είναι 86,3 δισ ευρώ, από αυτά το 19,3% είναι για τον ΦΠΑ. Δηλάδη 17 δισ ευρώ.

BINTEO STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top