Κόκκινα δάνεια: ΟΧΙ (σχεδόν) σε όλα λένε οι δανειστές–ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ απ'την κυβέρνηση

Κυβερνητικές πηγές αισιοδοξούν ότι το θέμα θα κλείσει σύντομα

Κόκκινα δάνεια: ΟΧΙ (σχεδόν) σε όλα λένε οι δανειστές–ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ απ

​Νέα πρόταση για τα "κόκκινα" δάνεια κατέθεσε η κυβέρνηση στους Θεσμούς σε μια προσπάθεια να υπάρξει συμβιβασμός με τους δανειστές.

Όταν οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Γιώργο Σταθάκη, "τι περιλαμβάνει η νέα πρόταση", ο υπουργός Οικονομίας δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του, καθώς δεν έχει γίνει ακόμη η ανταλλαγή απόψεων με τους δανειστές.

Η τελευταία πρόταση της ελληνικής πλευράς πάντως απορρίφθηκε. Τι προέβλεπε αυτή;
-Nα εξαιρεθούν από την πώληση σε funds επιχειρηματικά δάνεια έως 100.000 ευρώ (από 500.000 ευρώ που ήταν η αρχική πρόταση).
-Nα εξαιρεθούν από την πώληση σε funds δάνεια ελευθέρων επιχειρηματιών έως 75.000 ευρώ (από 250.000 ευρώ που ήταν η αρχική πρόταση).
-Nα εξαιρεθούν από την πώληση σε funds καταναλωτικά δάνεια 5.000 ευρώ .

Μιλάμε για δάνεια που έχουν δοθεί σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, βιοτεχνίες, ξενοδοχεία, προς την ναυτιλία και τον κατασκευαστικό κλάδο, δηλαδή σε όλο τον παραγωγικό ιστό της χώρας.

Νωρίτερα, όπως μεταδώσαμε στο star.gr, το υπουργείο Οικονομίας με τροπολογία του παρέτεινε έως τις 15 Μαΐου την ρύθμιση που απαγορεύει την πώληση «κόκκινων» δανείων. Η ερμηνεία πάντως πως μπορεί μέχρι τότε να κρατήσει η διαπραγμάτευση για τα κόκκινα δάνεια, απορρίπτεται από κυβερνητικές πηγές.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Δείτε επίσης:

Παρτίδα «πόκερ» για γερά νεύρα μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών στη νέα συνάντηση

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top