ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Αλλαγές για όσους έχουν στεγαστικά-επιχειρηματικά δάνεια – Μην το αγνοήσετε

Τι προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας για τα κόκκινα δάνεια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Αλλαγές για όσους έχουν στεγαστικά-επιχειρηματικά δάνεια – Μην το αγνοήσετε

​Παρατείνεται για ένα μήνα έως τις 15 Μαϊου η ρύθμιση που απαγορεύει την πώληση «κόκκινων» δανείων με τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας που εντάχθηκε σε κύρωση σύμβασης της Ελλάδας με την Μολδαβία, η οποία θα ψηφιστεί την Τετάρτη. Η προηγούμενη ρύθμιση έληγε στις 15 Απριλίου.

Η ρύθμιση αφορά την προστασία στεγαστικών με υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης πρώτης κατοικίας, επιχειρηματικών δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καταναλωτικών δανείων και δανείων με εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου μέσω της αναστολής πώλησης και μεταβίβασής τους μέχρι τις 15 Μαΐου.

Στόχος της νέας παράτασης, είναι να δοθεί χρόνος ώστε να καθοριστεί ορθά το εφαρμοστικό πλαίσιο της μεταβίβασης "κόκκινων" δανείων αυτών των κατηγοριών.

Με την ίδια τροπολογία¨, παρατείνεται έως τις 30 Ιου��ίου 2016 (από 3 Μαΐου) η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων των βιώσιμων μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών αναφορικά με την ελάφρυνση και τον διακανονισμό οφειλών τους προς τους χρηματοδοτικούς φορείς, το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ακόμη παρατείνεται έως την 1η Ιουνίου 2016 (από 15 Απριλίου) η έναρξη ισχύος του δεύτερου μέρους του νόμου σχετικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο δημοσίων συμβάσεων, προμηθειών και υπηρεσιών.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top