Κατασκηνώσεις ΟΑΕΔ: Το πρόγραμμα,οι αιτήσεις, οι όροι συμμετοχής και οι ημερομηνίες-κλειδιά

Αναλυτικές πληροφορίες στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

​Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το ετήσιο πρόγραμμα κατασκηνώσεων του ΟΑΕΔ. Περίπου 60.000 παιδιά θα έχουν και φέτος τη δυνατότητα να κάνουν 15ήμερες διακοπές σε κατασκηνώσεις από τα μέσα Ιουνίου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Οι προϋποθέσεις όμως συμμετοχής είναι αυστηρές:

-Οι γονείς θα πρέπει να είναι άνεργοι με πραγματικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 26.000 ευρώ για το φορολογικό έτος 2014 και κατά τη διάρκεια του 2015, να είχαν 50 ημέρες εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου με ασφάλιση στο ΙΚΑ.

-Οι άνεργοι που μπορούν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα είναι όσοι έλαβαν τουλάχιστον 50 ημερήσια επιδόματα τακτικής επιδότησης ανεργίας το 2015 ή είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ τουλάχιστον 4 συνεχόμενους μήνες.

-Τα παιδιά θα πρέπει να είναι γεννημένα στο διάστημα από 1η Ιανουαρίου 2000 έως 14 Ιουνίου 2010, να είναι δηλαδή από 6 έως 16 ετών.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου έως τις 3 Σεπτεμβρίου για παιδιά τυπικής ανάπτυξης και από τις 15 Ιουνίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου για παιδιά με ποσοστό αναπηρίας από 50% και πάνω.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 4 Μαΐου.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top