ΕΡΧΕΤΑΙ πείνα, δίψα και σκοτάδι για τους Έλληνες-Δεν είναι ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ,αλλά κυβερνητική ΕΠΙΘΥΜΙΑ

Εξετάζουν αυξήσεις του ΦΠΑ σε νερό και ρεύμα-Τι γίνεται στις άλλες χώρες

Το σενάριο της αύξησης του ΦΠΑ στο νερό και το ρεύμα πέφτει ξανά στο τραπέζι, καθώς οι φόροι στο κρασί και τα τυχερά παιχνίδια δεν αποδίδουν. Απελπισμένοι εμφανίζονται οι καταναλωτές.

Πιο συγκεκριμένα, το σενάριο το οποίο επεξεργάζεται η κυβέρνηση προβλέπει τη μετάταξη του ηλεκτρικού ρεύματος και του νερού από τον μειωμένο συντελεστή 13% στο 23%. Προς αυτήν την κατεύθυνση είχε πιέσει η πλευρά των Θεσμών το περασμένο καλοκαίρι, αλλά τότε αυτές οι παρεμβάσεις είχαν εξαιρεθεί.

Τι γίνεται στις άλλες χώρες

Στην Γερμανία ο ΦΠΑ για το νερό ανέρχεται στο 7%, στο 10% στην Ισπανία και την Ιταλία και στο 5,5% στην Γαλλία. Χώρες με υψηλότερο ΦΠΑ από την Ελλάδα (13%) είναι η Βουλγαρία και η Ουγγαρία με 20% και 27%. Ο ΦΠΑ για το ηλεκτρικό ρεύμα, είναι υψηλότερος στην Γερμανία, όπου ανέρχεται στο 19%.Στο 21% στην Ισπανία, 25% στην Ιταλία, ενώ στη Γαλλία υπάρχουν 2 συντελεστές 20 και 5,5%. Όμως σε αυτές τις χώρ��ς επειδή υπάρχουν περισσότεροι πάροχοι απ’ ότι στην Ελλάδα οι τιμές είναι πιο χαμηλές.

Δείτε επίσης:

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Το έφαγε η μαρμάγκα! Απρίλιο το περιμέναμε, καλοκαίρι θα έρθει!

Η λίστα-φωτιά Τσακαλώτου: Φόροι σε ΙΧ, κινητά, αλκοόλ, καύσιμα και τσιγάρα

Έχει… λαλήσει κόσμος με τους ΦΟΡΟΥΣ!

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top