Συμφωνία για εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ ανακοίνωσε ο Πετρόπουλος

«Θα έπρεπε ήδη να είχε κλείσει η αξιολόγηση γιατί έχουμε κάνει τα πάντα»

Συμφωνία για εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ ανακοίνωσε ο Πετρόπουλος

​Συμφωνία για εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ έχει επιτευχθεί με τους θεσμούς σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας, Τάσο Πετρόπουλο, αν και όπως επεσήμανε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega υπάρχουν κάποιες αντιρρήσεις από το ΔΝΤ.

Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε πως η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και πως η συζήτηση γίνεται τόσο σε υπουργικό επίπεδο, όσο και στα τεχνικά κλιμάκια, ενώ τόνισε με νόημα ότι η αξιολόγηση θα έπρεπε να είχε ήδη κλείσει, καθώς η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει τα πάντα.

Αναφερόμενος στα ποσοστά αναπλήρωσης, ο υφυπουργός Εργασίας διευκρίνισε πως αυτά σχετίζονται με την εισφοροδοτική δυνατότητα των πολιτών, των ασφαλισμένων, τα κεφάλαια που συγκεντρώνονται και τις αποδόσεις που θα υπάρχουν με το νέο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στον φορέα που οργανώνει η κυβέρνηση.

Ωστόσο αναγνώρισε ότι θα πρέπει να υπάρχει στοιχείο ανταποδοτικότητας, ώστε ο ασφαλισμένος που έχει καταβάλλει πάρα πολλές εισφορές να έχει ένα αντάλλαγμα αντίστοιχο της φοροδοτικής του συνδρομής.

Τέλος παραδέχθηκε πως υπάρχουν ακόμα διαφορές με μερίδα των δανειστών, όμως εκτίμησε πως οι διαφορές αυτές θα γεφυρωθούν αν επικρατήσει η κοινή λογική.

«Κάποιοι μέσα στο χώρο που δ��απραγματευόμαστε και αυτό είναι κυρίως το ΔΝΤ εκ φύσεως λένε η ιδιωτική ασφάλιση να συμπληρώσει αυτά που δεν μπορεί η κοινωνική», είπε.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top