ΕΣΠΑ:Οι αιτήσεις,οι επιδοτήσεις,οι προθεσμίες– Άρπαξε την ευκαιρία, κάνε ζωή επιχειρηματία

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα προγράμματα που τρέχουν

​Με μάνα εξ ουρανού μοιάζει το ΕΣΠΑ για τις επιχειρήσεις που δεν μπορούν να πάρουν δάνειο. Χιλιάδες είναι οι επιχειρηματίες που σπεύδουν να καταθέσουν αιτήσεις για χρη��ατοδότηση, καθώς οι προθεσμίες εκπνέουν σύντομα.

Σύμφωνα με την σύμβουλο ΕΣΠΑ Ν.Χριστάκου, «ένας επενδυτής μπορεί να επιδοτηθεί για το 40% μέχρι 200.000 ευρώ σε πάγιο εξοπλισμό, διαφήμιση και υπηρεσίες. Υπάρχει μια γκάμα κωδικών δραστηριότητας, που περιλαμβάνει λίγο χονδρικό εμπόριο, και την κατασκευή επιχειρήσεων, όπως είναι η κατασκευή παπουτσιών ή εργαστήρια ζαχαροπλαστικής και κάποιου είδους υπηρεσίες».

Σήμερα Τετάρτη είναι η δεύτερη μέρα που «τρέχει» η ηλεκτρονική υποβολή για αιτήσεις χρηματοδότησης τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων ύψους 70 εκατομμυρίων και οι ενδιαφερόμενοι αναζητούν συμβουλές από τους ειδικούς.

«Στις τουριστικές επιχειρήσεις υπάρχουν διάφ��ρες προϋποθέσεις, θα πρέπει η επιχείρηση να έχει κάνει έναρξη μέχρι 31/12/2015, να είναι ενεργή επιχείρηση και να έχει τζίρο πάνω από 15.000 ευρώ, καθώς επίσης θα πρέπει να έχει απασχολήσει και προσωπικό κατά το τελευταίο έτος»,είπε στο STAR η κα Χριστάκου.

Για τις νεοφυείς επιχειρήσεις που θα συσταθούν από άνεργους προβλέπεται ... 100% χρηματοδότηση μέχρι τις 60.000 ευρώ. Για την αναβάθμιση μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων οι επενδυτικές προτάσεις μπορούν να έχουν προϋπολογισμό από 15.000 ευρώ έως 200.000 ευρώ. Το ποσοστό ενίσχυσης ορίζεται κατά μέγιστο στο 40% με δυνατότητα προσαύξησης κατά 10 μονάδες στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού. Για πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προβλέπεται επιδότηση: ως 25.000 ευρώ στην περίπτωση ενός ατόμου, έως 40.000 ευρώ για συνεργατικά σχήματα δύο ατόμων και έως 50.000 ευρώ για συνεργασίες τριών ή περισσοτέρων ατόμων.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν μόλις έναν με δυο μήνες, ανάλογα με την κατηγορία για να υποβάλλουν τις αιτήσεις χρηματοδότησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top