Επιμένει ο Κατρούγκαλος: Δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις

Νέα συνάντηση αύριο με τους θεσμούς για το ασφαλιστικό

Επιμένει ο Κατρούγκαλος: Δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις
Ανοιχτό παραμένει και το «μέτωπο» του ασφαλιστικού στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς, παρά τις διαρροές για την ταύτιση απόψεων. Νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους τους αποκλειστικά για το ασφαλιστικό θα έχει αύριο ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος συμμετείχε και στη σημερινή συνάντηση, μαζί με τον Γ. Σταθάκη και τον Ε. Τσακαλώτο.
Διευκρίνισε πάντως ότι από την αυριανή συνάντηση δεν αναμένεται τελική συμφωνία για το ασφαλιστικό, αλλά θα τεθεί ένας «οδικός χάρτης», για να κλείσει η συμφωνία στο προσεχές διάστημα.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι οι κύριες συντάξεις δεν πρόκειται να μειωθούν, τονίζοντας ότι τέτοιο θέμα δεν έχει μπει στο τραπέζι του διαλόγου ούτε από τους δανειστές. Επίσης, ο υπουργός υπογράμμισε ότι η βασική διαφορά μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών παραμένει το πόσο αναλογικό ή αναδιανεμητικό υπέρ των πιο αδύναμων, των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων, θα είναι το σύστημα.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Κατρούγκαλος επεσήμανε ότι υπάρχει μία ανοιχτή συζήτηση για τα ποσοστά αναπλήρωσης. Ακόμη, ο υπουργός ανέφερε ότι και το θέμα της αύξησης των εισφορών εξακολ��υθεί να είναι ένα από τα θέματα για τα οποία δεν υπάρχει μεν κάθετη άρνηση από την άλλη πλευρά, αλλά δεν έγινε και αποδεκτή.
Όσον αφορά στην εθνική σύνταξη, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι το ύψος της είναι 384 ευρώ για όσους έχουν συμπληρώσει 20ετία. «Υπάρχει, όμως, μία συζήτηση για το αν στα 15 χρόνια θα μπορούσε να είναι μικρότερη. Αλλά σε καμία περίπτωση, δεν απηχούν ούτε καν το κλίμα των διαπραγματεύσεων νούμερα σαν το 288» πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος, διαψεύδοντας, με αυτόν τον τρόπο, τα σενάρια που έκαναν λόγο για εθνική σύνταξη στα 288 ευρώ για όσους έχουν συμπληρώσει 15ετία.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top