Ξαφνικός θάνατος για ιστορική βιομηχανία

Ποια είναι η εταιρεία και πόσοι εργαζόμενοι θα βρεθούν στον δρόμο

Ξαφνικός θάνατος για ιστορική βιομηχανία
​Ακόμη μία ιστορική βιομηχανία βάζει λουκέτο στην Ελλάδα και προστίθεται στον μακρύ σχετικό κατάλογο, με τους εργαζόμενους σε αυτήν να προστίθενται επίσης στον κατάλογο των πολυάριθμων ανέργων.
Πρόκειται για την "ΙΜΑΣ Α.Ε", η οποία με απόφαση του γερμανικού ομίλου ContiTech , (που παράγει μεταξύ άλλων τα γνωστά ελαστικά Continental) στην οποία ανήκει, διακόπτει μετά από 44 χρόνια λειτουργίας (ιδρύθηκε το 1972 στον Βόλο) την παραγωγή μεταφορικών ταινιών, γνωστοποιώντας με επιστολή της προς τους 138 εργαζόμενους την πρόθεσή της να προχωρήσει σε λύση των συμβάσεων εργασίας.
Η γερμανική ιδιοκτήτρια εταιρεία αποδίδει το κλείσιμο της παραγωγικής μονάδας στην παγκόσμια κρίση στη βιομηχανία εξόρυξης.
Είχαν προηγηθεί πολύμηνες διαπραγματεύσεις μεταξύ της διοίκησης της «ΙΜΑΣ Α.Ε.» και του σωματείου εργαζομένων, με αντικείμενο την μείωση του προσωπικού και των αποδοχών του, οι οποίες δεν οδήγησαν τελικά στην συνέχιση της λειτουργίας της.
Η εταιρεία πάντως, μέχρι την καταγγελία των συμβάσεων, ενεργοποιεί πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για το προσωπικό, με περίοδο αποδοχής έως τις 22 ��αρτίου, με την επιπλέον καταβολή εφάπαξ ποσού 40.000 ευρώ ως οικειοθελή παροχή, εκτός της νόμιμης αποζημίωσης.
Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας καλεί σε τριμερή συνάντηση το σωματείο των εργαζομένων και τη διοίκηση της επιχείρησης Contitech ΙMAS Α.Ε., αύριο Τετάρτη, σε μία ακόμη προσπάθεια να βρεθεί λύση για τη συνέχιση της δραστηριότητας της εταιρείας και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top