Στο στόχαστρο της κυβέρνησης τραπεζικές καταθέσεις σε βάθος 15ετίας

Ετοιμάζεται νομοθετικό πλαίσιο για την πάταξη της φοροδιαφυγής

​Νομοθετικό πλαίσιο για τον έλεγχο των καταθέσεων σε βάθος 15ετίας και όχι 10ετίας που ισχύει σήμερα, προωθεί η κυβέρνηση στην προσπάθεια να πατάξει τη φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος, η πρόθεση αυτή επιβεβαιώθηκε και στη συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών, με αντικείμενο την πάταξη της διαφθοράς.

Αναφερόμενο στη λίστα Μπόργιανς τόνισε πως για την αξιοποίησή της είναι καθοριστική η ψήφιση των διατάξεων για την αυτοκαταγγελία φοροφυγάδων, ενώ πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο έχει ετοιμαστεί από το υπουργείο Οικονομικών από το τέλος της προηγούμενης χρονιάς, αλλά δεν έχει προωθηθεί λόγω των ενστάσεων των θεσμών.

Τόνισε μάλιστα πως το νέο πλαίσιο της αυτοκαταγγελίας θα πρέπει να προβλέπει φορολογικό συντελεστή της τάξης του 30 - 40% για τη νομιμοποίηση αδήλωτων καταθέσεων του εξωτερικού και έκπτωση μόνο για όσους επενδύσουν τα κεφάλαια αυτά σε ακίνητα.

Πρόσθεσε τέλος ότι θα πρέπει να ενεργοποιηθούν παράλληλα το νέο περιουσιολόγιο αλλά και να αγοραστούν και άλλα CD με φορολογούμενους που διατηρούν καταθέσεις στο εξωτερικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top