Στουρνάρας: Το κεφάλαιο Grexit έχει κλείσει οριστικά

Καμπανάκια κινδύνου για το προσφυγικό απ'τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας

Στουρνάρας: Το κεφάλαιο Grexit έχει κλείσει οριστικά

​«To κεφάλαιο Grexit έχει κλείσει οριστικά». Αυτό δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Il Sole 24 Οre».

O διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας φρόντισε επίσης να καθησυχάσει τους επενδυτές αναφορικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ο κ.Στουρνάρας είπε ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αποτελούν μία «μεγάλη πρόκληση» και πρόσθεσε ότι «τόσο η κυβέρνηση όσο και οι τράπεζες οφείλουν να λάβουν τα σκληρά, αλλά απαραίτητα, μέτρα, ώστε οι τράπεζες να επιτύχουν τον φιλόδοξο στόχο της μείωσής τους».

Επίσης, ο κ.Στουρνάρας εκτίμησε πως η συζήτηση για τη μείωση του δημοσίου χρέους είναι πιθανόν να γίνει στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, στις 15 Απριλίου.

Μιλώντας για το μεταναστευτικό, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας προειδοποίησε πως η εκτίμηση του περασμένου Δεκεμβρίου για κόστος της προσφυγικής κρίσης ύψους 600 εκατ. ευρώ «βασιζόταν στην προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα ήταν... μόνο χώρα διέλευσης προσφύγων». «Αν όμως τώρα φιλοξενήσουμε έναν σημαντικό αριθμό προσφύγων, η εκτίμηση αυτή θα πρέπει να αναθεωρηθεί», υπογράμμισε.
ΒΙΝΤΕΟ STAR
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top