Στουρνάρας: Το κεφάλαιο Grexit έχει κλείσει οριστικά

Καμπανάκια κινδύνου για το προσφυγικό απ'τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας

​«To κεφάλαιο Grexit έχει κλείσει οριστικά». Αυτό δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Il Sole 24 Οre».

O διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας φρόντισε επίσης να καθησυχάσει τους επενδυτές αναφορικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ο κ.Στουρνάρας είπε ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αποτελούν μία «μεγάλη πρόκληση» και πρόσθεσε ότι «τόσο η κυβέρνηση όσο και οι τράπεζες οφείλουν να λάβουν τα σκληρά, αλλά απαραίτητα, μέτρα, ώστε οι τράπεζες να επιτύχουν τον φιλόδοξο στόχο της μείωσής τους».

Επίσης, ο κ.Στουρνάρας εκτίμησε πως η συζήτηση για τη μείωση του δημοσίου χρέους είναι πιθανόν να γίνει στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, στις 15 Απριλίου.

Μιλώντας για το μεταναστευτικό, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας προειδοποίησε πως η εκτίμηση του περασμένου Δεκεμβρίου για κόστος της προσφυγικής κρίσης ύψους 600 εκατ. ευρώ «βασιζόταν στην προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα ήταν... μόνο χώρα διέλευσης προσφύγων». «Αν όμως τώρα φιλοξενήσουμε έναν σημαντικό αριθμό προσφύγων, η εκτίμηση αυτή θα πρέπει να αναθεωρηθεί», υπογράμμισε.
ΒΙΝΤΕΟ STAR
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top