Απαλλαγή ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις – Τσέκαρε αν μπορείς να το διεκδικήσεις!

Νομοθετική ρύθμιση φέρνει το υπουργείο Οικονομικών

 Απαλλαγή ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις – Τσέκαρε αν μπορείς να το διεκδικήσεις!

​Νομοθετική ρύθμιση για την απαλλαγή από το ΦΠΑ των δωρεών προς τους πρόσφυγες φέρνει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Σε σχετική ανακοίνωση το Υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι «αντιλαμβανόμενο την άμεση ανάγκη για τη διάθεση παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πρόσφυγες και συμβάλλοντας στη συνολική προσπάθεια της Κυβέρνησης, εξέτασε το ενδεχόμενο απαλλαγής από το Φ.Π.Α. των δωρεών αυτού του είδους».

Όπως επισημαίνεται, διερευνήθηκαν οι δυνατότητες, ώστε η συγκεκριμένη διάταξη να θεσμοθετηθεί μέσω Υπουργικής Απόφασης ή εγκυκλίου, χωρίς αυτό να καταστεί εφικτό.

Ως εκ τούτου, το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στη σύνταξη σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, την οποία θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή.

Με τη ρύθμιση αυτή θα απαλλάσσει από τον Φ.Π.Α., αναδρομικά από την.... 1η Δεκεμβρίου του 2015, τις δωρεές ειδών και την παροχή υπηρεσιών, από επιχειρήσεις (φυσικά και νομικά πρόσωπα) προς τους πρόσφυγες, εφόσον οι δωρεές αυτές γίνονται σε φορείς του Δημοσίου (Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμους κτλ).

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top