ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ:Κινδυνεύουμε να τις χάσουμε; Τι αλλάζει και πότε στις τράπεζες; ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ

Δείτε τι δήλωσε η Λούκα Κατσέλη στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ:Κινδυνεύουμε να τις χάσουμε; Τι αλλάζει και πότε στις τράπεζες; ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ

​Με ρυθμούς… χελώνας επιστρέφουν οι τραπεζικές καταθέσεις στη χώρα μας, ενώ θα χρειαστούν ακόμα 2-3 χρόνια, ώστε να υπάρ��ει πλήρη ομαλοποίηση στην τραπεζική αγορά.

Η επικεφαλής της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λουκά Κατσέλη ανακοίνωσε στη Βουλή ότι τον περασμένο Δεκέμβριο είχαμε αύξηση επανόδου των τραπεζικών καταθέσεων κατά 1,15 δισ ευρώ σε σχέση με τον Ιούνιο του 2015.

Η ίδια ωστόσο παραδέχθηκε ότι «η επάνοδος δεν είναι αρκετή», διότι τα τελευταία έξι χρόνια οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 114 δισ ευρώ.

«Tο μεγάλο στοίχημα μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι η επιστροφή των καταθέσεων, η εξυπηρέτηση των κόκκινων δανείων και η χορήγηση ρευστότητας στην αγορά» είπε η κα Κατσέλη, τονίζοντας ότι για να επιστρέψουν οι καταθέσεις σε καθεστώς κανονικότητας θα πρέπει να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση.

Η κα Κατσέλη διαβεβαίωσε πάντως ότι το τραπεζικό σύστημα της χώρας είναι θωρακισμένο και πως οι τράπεζες είναι πλήρως ανακεφαλοποιημένες, υπογραμμίζοντας πως το όριο της εγγύησης καταθέσεων στις 28 χώρες της ΕΕ είναι στα 100.000 ευρώ.

«Είναι διασφαλισμένες οι καταθέσεις» τόνισε η ίδια στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Μητράκος: Oι ελληνικές καταθέσεις είναι απολύτως διασφαλισμένες

Στην συνεδρίαση παρέστη και ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Θόδωρος Μητράκος, ο οποίος διαβεβαίωσε τους βουλευτές ότι «οι ελληνικές καταθέσεις είναι απολύτως διασφαλισμένες και τα αποθεματικά του Δημοσίου και των ΟΤΑ είναι πλήρως καλυμμένα από το δημόσιο και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top