Από τριπλό κόσκινο θα περάσει τους ιδιοκτήτες ΙΧ το υπουργείο Οικονομικών

Έρχονται διασταυρώσεις για τέλη, ανασφάλιστα, ΚΤΕΟ

Από τριπλό κόσκινο θα περάσει τους ιδιοκτήτες ΙΧ το υπουργείο Οικονομικών
Από τριπλό κόσκινο θα περάσει τους ιδιοκτήτες ΙΧ το υπουργείο Οικονομικών για να εντοπίσει όσους δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας, έχουν ανασφάλιστο αυτοκίνητο ή δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, ψάχνοντας απεγνωσμένα για φορολογικά έσοδα.
Όπως εξηγεί η φοροτεχνικός Χριστίνα Μαννέ στο ρεπορτάζ του Star, «oι ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας θα ενημερωθούν μέσω της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την εξόφλησή τους. Η πρέπει η εξόφληση να γίνει εντός ενός μήνα».
Το πρόστιμο για εκπρόθεσμη πληρωμή των τελών είναι το 100% του τέλους που αντιστοιχεί στο αυτοκίνητο. Έτσι, ένας ιδιοκτήτης ενός ΙΧ 1.600 κυβικών που δεν πλήρωσε τα τέλη κυκλοφορίας του 2011 ύψους 240 ευρώ, θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο επιπλέον 240 ευρώ, δηλαδή συνολικά 480 ευρώ.
ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΗ
Στην περίπτωση που δεν εξοφληθεί το τέλος και το πρόστιμο ο φορολογούμενος θα έρθει αντιμέτωπος με κατασχέσεις από το υπουργείο Οικονομικών. Δεν είναι όμως μόνο τα απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας. Το υπουργείο Οικονομικών έχει βγεί στο κυνήγι και των ανασφάλιστων ΙΧ.
ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ
Όπως επίσης ανέφερε η Χ. Μαννέ στο ρεπορτάζ του Star, «μετά από διασταύρωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών για τα ανασφάλιστα, θα σταλούν ειδοποιητήρια σε 600.000 οχήματα. Θα δοθεί διορία μιας εβδομάδας για να ασφαλιστούν. Σε διαφορετική περίπτωση θα επιβληθεί πρόστιμο 500 ευρώ και θα πρέπει να παραδοθούν οι πινακίδες».
ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕ��ΑΣΕΙ ΚΤΕΟ
Οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα περάσουν και από τρίτο κόσκινο για να εντοπισθούν τα οχήματα που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ. Έχουν εντοπισθεί ήδη περίπου 800.000 αυτοκίνητα και σύντομα οι ιδιοκτήτες τους θα λάβουν σχετικό ραβασάκι με πρόστιμο 150 ευρώ.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top