Παράλληλο Πρόγραμμα: Δείτε ποιοι απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη

Ποιοι θα πάρουν περισσότερες μέρες άδειας -ΒΙΝΤΕΟ

​Περισσότερες ημέρες άδειας στις έγκυες γυναίκες και στις μητέρες, αλλά και απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη σε αρκετές κατηγορίες πολιτών προβλέπει η ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίστηκε το Σάββατο από τη Βουλή.

Οι έγκυες ή οι ευρισκόμενες σε κατάσταση λοχείας δικαιούνται να απουσιάζουν 13 εργάσιμες ημέρες. Επίσης, κάθε γονέας παιδιού από 4 έως 18 ετών δικαιούται να απουσιάζει δυο ημέρες σε ώρες, η ολόκληρη ήμερα κάθε φορά για να παρακολουθεί το σχολείο του παιδιού του.

Επίσης, μετά από αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων θα μειώνονται ή θα απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη, οι άποροι τα ΑΜΕΑ, οι πολύτεκνοι, οι τριτεκνοι και οι μακροχρόνια άνεργοι.

Πάντως, υπάρχουν και ρυθμίσεις ευνοϊκές για εργαζόμενους στο δημόσιο που μπορεί να θεωρηθούν και ως δεξαμενή ψηφοφόρων, ενώ μέσα στο παράλληλο πρόγραμμα θεσπίζονται νέες θέσεις στο δημόσιο όπως στα νοσοκομεία, συντονιστές που θα λειτουργούν παράλληλα με τους διοικητές.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top