Καλείστε να πληρώσετε φόρο για ανείσπρακτα ενοίκια; Δείτε ΠΩΣ θα το αποφύγετε

Τι διευκρινίζεται σε εγκύκλιο του γ.γ. Δημοσίων Εσόδων

Είστε από τους άτυχους ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν να δουν ενοίκιο κάτι… μήνες και παρ’ όλα αυτά καλείστε να πληρώσετε φόρο για ποσά που δεν έχετε εισπράξει; Ευτυχώς για εσάς υπάρχει τρόπος να γλιτώσετε!

Όπως εξηγεί σε εγκύκλιό του ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, όσοι ιδιοκτήτες είχαν ανείσπρακτα ενοίκια στη διάρκεια του 2015 μπορούν να γλιτώσουν τον ��όρο που τους αναλογεί με την υποβολή ενός φωτοαντίγραφου διαταγών πληρωμής, δικαστικών αποφάσεων ή αγωγών έξωσης στην εφορία τους.

Συγκεκριμένα, με βάση πρόσφατη διάταξη νόμου ορίζεται ότι τα εισοδήματα από την εκμίσθωση ακίνητης περιουσίας στη διάρκεια του 2015, τα οποία δεν έχουν εισπραχθεί από τον δικαιούχο, δεν συν��πολογίζονται στο συνολικό εισόδημά του, εφόσον έως την προθεσμία υποβολής της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, έχει εκδοθεί εις βάρος του μισθωτή είτε διαταγή πληρωμής είτε διαταγή απόδοσης χρήσης μισθίου είτε δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων είτε έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων.

Έτσι, τα εν λόγω εισοδήματα θα φορολογούνται στο έτος και κατά το ποσό που αποδεδειγμένα αυτά εισπράχθηκαν.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα ανείσπρακτα εισοδήματα θα δηλώνονται στο έντυπο «ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ» Ε2 και θα μεταφέρονται σε ειδικό κωδικό του εντύπου Ε1 κατά την υποβολή της οικείας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top