ΕΥΚΑΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-Ξεκινούν 4 νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ με επιδότηση μέχρι και 100.000 ευρώ!

Αλλάζει η διαδικασία υποβολής και αξιολόγησης των προτάσεων

​Έως το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού την προκήρυξη των τεσσάρων νέων χρηματοδοτικών δράσεων του ΕΣΠΑ.

Οι δράσεις αφορούν στην ενίσχυση νεοφυών,μικρών και τουριστικών επιχειρήσεων, καθώς και άνεργων πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι επιθυμούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Σύμφωνα με το Έθνος, οι επιδοτήσεις για κάθε κατηγορία μπορεί να φτάσουν ακόμα και στο 100% των επενδυτικών σχεδίων, ενώ οι δικαιούχοι θα μπορούν να διεκδικήσουν χρηματοδοτήσεις ύψους από 6.000 έως και 100.000 ευρώ για δαπάνες εκσυγχρονισμού, λειτουργικού κόστους, εξοπλισμού και πρόσληψης προσωπικού.

Τα προγράμματα αφορούν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αγροδιατροφή/βιομηχανία τροφίμων, πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες, υλικά/κατασκευές, εφοδιαστική αλυσίδα, ενέργεια και περιβάλλον,τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας, καθώς και στην υγεία.

Το καλό νέο είναι ότι αλλάζει και η διαδικασία υποβολής των επενδυτικών προτάσεων, καθώς και η αξιολόγηση τους, προκειμένου να περιοριστεί η γραφειοκρατία και να ενισχυθεί η διαφάνεια.

Πληροφορίες: Στις ιστοσελίδες της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης «ΕΠΑνΕΚ» και του ΕΣΠΑ - E-mail επικοινωνίας: infoepan@mou.gr - Γραμμή επικοινωνίας: 801 1136 300.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top