Έχετε 500ευρα σε τράπεζες και στρώματα; Κρατηθείτε ΨΥΧΡΑΙΜΟΙ-Σύντομα θα είναι μάλλον ΑΧΡΗΣΤΑ

Οι Βρυξέλλες θέλουν να πάρουν αυτά τα χαρτονομίσματα από Έλληνες, τρομοκράτες και μαφιόζους

Στο στόχαστρο της Κομισιόν μπαίνουν τα... 500ευρα! Οι Βρυξέλλες υποστηρίζουν πως τα συγκεκριμένα χαρτονομίσματα τα χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες, οι μαφιόζοι και οι... Έλληνες! Ειδικά για τους τελευταίους, ο ξένος τύπος εξηγεί πως τα 500ευρα τους κρύβονται στην τράπεζα bank, δηλαδή κάτω από τα στρώματα!

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δεσμευτεί να ελέγξει τον -ύποπτα υψηλό- αριθμό χαρτονομισμάτων αξίας 500 ευρώ που βρίσκονται σε κυκλοφορία στην Ευρωζώνη, ώστε να διακοπεί μεταξύ άλλων και η χρηματοδότηση των τρομοκρατών, μετά και τις επιθέσεις στο Παρίσι.

«Η χρήση χαρτονομισμάτων υψηλής αξίας, ιδίως αυτού των 500 ευρώ, είναι πρόβλημα που έχει αναφερθεί από τις αρμόδιες αρχές. Αυτά τα χαρτονομίσμα��α χαίρουν υψηλής ζήτησης από εγκληματίες λόγω της μεγάλης τους αξίας και του μικρού αριθμού τους» αναφέρει προσχέδιο της απόφασης της Κομισιόν, η οποία θα συνεργαστεί με την Europol.

Ωστόσο, η ΕΚΤ είναι αυτή που έχει τον εκτελεστικό έλεγχο των χαρτονομισμάτων που βρίσκονται σε κυκλοφορία.

Υπενθυμίζουμε ότι και στο παρελθόν είχε τεθεί ζήτημα κατάργησης του 500ευρου, ωστόσο το σχέδιο δεν προχώρησε.

Πρέπει να ανησυχούν οι αποταμιευτές;

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο προϊστάμενος του Πολιτικού Ρεπορτάζ του σταθμού Πέτρος Μποτσαράκος, «οι αποταμιευτές δεν χρε��άζεται να ανησυχούν. Όποια απόφαση και αν παρθεί, θα υπάρχει εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να μπορούν όσοι θέλουν να αντικαταστήσουν –αν χρειαστεί- τα 500ευρα τους».

Το μόνο πρόβλημα που θα υπάρξει είναι με όσους έχουν μαύρο χρήμα που θα κληθούν να δηλώσουν πως το απέκτησαν.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top