ΠΡΟΣΟΧΗ κρύβει ΠΑΓΙΔΕΣ η φορολογική δήλωση

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

​Παγίδες κρύβουν οι φορολογικές δηλώσεις για το 20016, καθώς υπάρχουν κωδικοί, οι οποίοι άλλαξαν και άλλοι που προστέθηκαν και φέρνο��ν αλλαγές για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες, αλλά και για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ιδιαίτερη προσοχή λοιπόν θα πρέπει να δώσετε κατά τη συμπλήρωση του εντύπου Ε3 στην πρώτη σελίδα, όπου πρέπει να δηλωθεί στο πρώτο πεδίο η ημερομηνία πρώτης έναρξης επιτηδεύματος, στο δεύτερο η ημερομηνία έναρξης και στο τρίτο η ημερομηνία διακοπής. Επίσης έχει διαγραφεί το τρίτο πεδίο με το μεικτό σύστημα βιβλίων.

Ακόμα πρέπει να προσέξετε τον κωδικό 598 που αφορά όσους δεν υπάγονται στο καθεστώς ΦΠΑ, αλλά και τον κωδικό 597 που αφορά όσους κάνουν εκμετάλλευση σκάφους.

Στις νέες φορολογικές δηλώσεις για το 2016 καταργήθηκε ο κωδικός 063 για τις αποθήκες και ο κωδικός 072 για τα μηχανογραφικά βιβλία.

Προστέθηκε ακόμα ο κωδικός 909 για τη δήλωση των αγροτικών επιδοτήσεων, ενώ στον πίνακα Ζ προστέθηκε ο κωδικός 325 για την υπεραξία μεταβίβασης ακινήτου.

Στον ίδιο πίνακα προστέθηκε ο κωδικός 349 για το καθαρό αποτέλεσμα εκμετάλλευσης σκάφους, ενώ στον πίνακα Η δεν υπάρχει ο υποπίνακας για τα στοιχεία ισολογισμού.

Επίσης καταργήθηκε ο πίνακας ΙΑ για αυτοκίνητα ΔΧ και ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενώ οι φορολογούμενοι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με το νέο πίνακα Κ που αφορά προσωρινές διαφορές φορολογικής και λογιστικής βάσης.

Τέλος, πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή και στη στήλη 16 του Ε2 για τα ανείσπρακτα εισοδήματα από ακίνητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top