ΕΦΟΡΙΑ-Αλλάζουν τα έντυπα E2 και Ε3

Αναμέ��εται να φορτωθούν στο Taxisnet

Και στα δύο έντυπα υπάρχουν αλλαγές, μικρές αλλά ουσιαστικές.

Στο έντυπο Ε2 (αναλυτική κατάσταση μισθωμάτων από ακίνη��α), οι αλλαγές εντοπίζονται στις στήλες 13, 14, 15 και 16, με βασικότερη την προσθήκη ειδικής στήλης, στην οποία αποτυπώνονται τα ακαθάριστα ανείσπρακτα εισοδήματα από εκμίσθωση ακίνητης περιουσίας.

Στη στήλη 13 δηλώνεται το ακαθάριστο εισόδημα από εκμίσθωση ή υπεκμίσθωση ακίνητης περιουσίας, στη στήλη 14 το εισόδημα που αναλογεί στον υπόχρεο και αφορά σε δωρεάν παραχώρηση ακίνητης περιουσίας και στη στήλη 15 το εισόδημα από ιδιοχρησιμοποίηση ακίνητης περιουσίας.

Στο έντυπο Ε3 (Κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα), οι αλλαγές ξεκινούν από την αρχή τα πληροφοριακά στοιχεία που αφορούν στην έναρξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Πριν τον πίνακα Α, οι φορολογούμενοι καλούνται να συμπληρώσουν τα πεδία με την Ημερομηνία Πρώτης Έναρξης, την Ημερομηνία Έναρξης και την Ημερομηνία Διακοπής.

Η οριστική μορφή των νέων εντύπων έχει πάρει το δρόμο για την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως προκειμένου στη συνέχεια να "φορτωθούν" στο taxisnet και να ανοίξει σχετική εφαρμογή για την υποβολή των δηλώσεων.

Δείτε περισσότερα στο αρχείο Word που ακολουθεί:

ALLAGES.docxALLAGES.docx

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top