Ο ΣΕΒ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ: «Δεν λύνεται το ασφαλιστικό αν δεν τονωθεί ο ιδιωτικός τομέας»

«Είναι λάθος οι φόροι, οι μεγάλες συντάξεις, οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και οι μεγάλες εισφορές»

Ο ΣΕΒ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ: «Δεν λύνεται το ασφαλιστικό αν δεν τονωθεί ο ιδιωτικός τομέας»

​Τα δικά του μηνύματα στην κυβέρνηση στέλνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών με αφορμή τις μεγάλες κινητοποιήσεις στο Ασφαλιστικό, προειδοποιώντας για τις επιπτώσεις που θα φέρει το νέο νομοσχέδιο στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με τον ΣΕΒ, «βιώσιμη επίλυση του ασφαλιστικού δεν θα υπάρξει χωρίς ανάκαμψη της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα και ειδικά σε εκείνα τα εισοδηματικά κλιμάκια που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση: τη μεσαία τάξη που αποτελεί και τον βασικό τροφοδότη του κρατικού προϋπολογισμού, λόγω του εξαιρετικά προοδευτικού φορολογικού συστήματος».

Όπως τονίζει ο ΣΕΒ για να σημειωθεί ανάπτυξη στον ιδιωτικό τομέα, θα πρέπει να υπάρξουν εισφορές με λογική ανταποδοτικότητα και σε εύλογο ύψος, καθώς και χαμηλή και προβλέψιμη φορολόγηση της εργασίας.

Παράλληλα, ο ΣΕΒ προειδοποιεί ότι η ακραία επιβάρυνση με ιδιαίτερα υψηλούς φόρους και εισφορές, υπονομεύει την απασχόληση και κατά προέκταση και τη δημογραφική εξέλιξη του πληθυσμού.

«Την ίδια ώρα, τα ελλείμματα του ασφαλιστικού συστήματος συνεχίζουν να προκύπτουν από αδικαιολόγητα υψηλά ποσοστά αναπλήρωσης και χαμηλές ηλικίες συνταξιοδότησης μεγάλου αριθμού συνταξιούχων», προσθέτει ο ΣΕΒ, τονίζοντας ότι χρήσιμο εργαλείο στην αντιμετώπιση των προκλήσεων αυτών θα η υιοθέτηση του τρίτου πυλώνα των ασφαλιστικών συστημάτων, που δημιουργεί ατομικούς αποταμιευτικούς λογαριασμούς.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top