Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ δίνουν «ανάσα» σε 26.000 ανέργους

Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες

​Τέσσερα νέα προγράμματα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ αναμένεται να ανακοινωθούν στις αρχές Φεβρουαρίου. Περίπου 26.000 άνεργοι θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν επιδότηση αλλά και πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ που θέλουν να ανοίξουν δική τους επιχείρηση.

Οι δαπάνες που επιδοτούνται κατά 100% κινούνται από 5.000 έως 25.000 ευρώ, αφορούν πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης όπως γιατρούς, δικηγόρους, ηθοποιούς, χορευτές, διακοσμητές, λογιστές, συμβούλους επιχειρήσεων.

Ο προϋπολογισμός σε πρώτη φάση είναι 50 εκατ. ευρώ. Σκοπός είναι η επιδότηση 2.800 πτυχιούχων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας από όσους κάνουν προσλήψεις.

Περίπου 26.000 άνεργοι θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν επιδότηση ως και 60.000 ευρώ για να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση.

Ωστόσο, επιχειρηματίες στο χώρο της εστίασης και του εμπορίου λένε πως και οι δικές τους επιχειρήσεις έχουν ανάγκη από τους πόρους του ΕΣΠΑ, κάτι το οποίο μέχρι στιγμής δεν προβλέπεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top