«ΚΟΦΤΗ» στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών αποκάλυψε ο Γ. Κατρούγκαλος

Τι αναφέρει σε άρθρο του στην Αυγή

«ΚΟΦΤΗ» στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών αποκάλυψε ο Γ. Κατρούγκαλος

​Τις διορθωτικές κινήσεις που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων, σε συνεργασία με τις οργανώσεις των κλάδων, προαναγγέλλει με άρθρο στην Αυγή, που τιτλοφορείται «Όχι πια μόνο οι μισθωτοί, όχι πλέον οι φτωχότεροι», ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος.

Όπως αναφέρει στο άρθρο του, «ήδη προσανατολιζόμαστε στο να επεκτείνουμε και στους νέους επιστήμονες την ειδική κατώτερη ασφαλιστική κλάση που προβλέπεται για τους αγρότες και με τους ίδιους χαμηλούς συντελεστές».

Αποκαλύπτει μάλιστα ότι θα υπάρχει κόφτης στο ύψος των εισφορών ώστε σε συνδυασμό με τη φορολόγηση να μην υπάρχει μεγάλη απώλεια του εισοδήματος.

«Σκεφτόμαστε επίσης να εφαρμόσουμε έναν “κόφτη” στην ασφαλιστική επιβάρυνση, κλιμακούμενο ανά εισοδηματική κατηγορία, ώστε να συνεχίσει να επιταχύνεται η αναδρομική λειτουργία του νέου συστήματος», σημειώνει ο κ. Κατρούγκαλος και καταλήγει, πως το υπουργείο είναι ανοιχτό σε προτάσεις που μπορούν να βελτιώσουν την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

«Κύριο μέλημα του υπουργείου είναι η προστασία εκείνων που έχουν χαμηλό εισόδημα», τονίζει ο υπουργός Εργασίας, προσδιορίζοντάς το στα 10.000 ευρώ το χρόνο.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top