Σε ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Κάνε κλικ και δες τι αλλάζει στις αντικειμενικές αξίες

Οι μειώσεις θα φτάσουν το 19%

​Δεν θα κλείσει τελικά όπως όλα δείχνουν η μεγάλη ψαλίδα των εμπορικών και των αντικειμενικών τιμών, η οποία φτάνει ακόμα και το 70%!

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, οι μειώσεις που θα γίνουν στις αντικειμενικές αξίες ξεκινούν από το 5,5% και φτάνουν μέχρι το 19% αναδρομικά από το Μάιο του 2015.

Σύμφωνα με την Real News, αμετάβλητες θα μείνουν οι τιμές στις πολύ φθηνές περιοχές (π.χ. 600 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο) και στις πανάκριβες περιοχές (π.χ. πάνω από 4.000 ευρώ το τετραγωνικό.

Η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών δρομολογείται κατά πάσα πιθανότητα μόνο σε 10.223 περιοχές όπου ισχύουν οι τιμές ζώνης σε όλη την Ελλάδα. Δηλαδή θα γίνουν μόνο για περιοχές που βρίσκονται εντός σχεδίου πόλης και όχι εκτός σχεδίου, όπως τα αγροτεμάχια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αφού η ψαλίδα δεν μικραίνει ανάμεσα σε εμπορικές και αντικειμενικές αξίες, δεν αλλάζουν τα τέλη και οι φόροι που βαραίνουν τους ιδιοκτήτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top