ΜΑΥΡΟ βλέπει το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας η Κ. Λαγκάρντ

Τι λέει για το ευρώ

​Απαισιόδοξη φάνηκε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ ��ια την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας σε άρθρο της στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Η κα. Λαγκάρντ στο άρθρο της υποστηρίζει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας το 2016 θα είναι απογοητευτικός και σημειώνει ότι η οικονομία της ευρωζώνης μπορεί να βελτιωθεί μόνο αν ρυθμιστούν τα «κόκκινα δάνεια» και τονωθεί ο τραπεζικός δανεισμός, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Εξηγεί ακόμα, ότι η προοπτική περαιτέρω αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων και η επιβράδυνση της κινεζικής ανάπτυξης παίζουν καταλυτικό ρόλο στην ενίσχυση της αβεβαιότητας και σημειώνει:

«Σε πολλές χώρες ο χρηματοπιστωτικός τομέας παραμένει αδύναμος. Σε κάθε περίπτωση, η παγκόσμια ανάπτυξη θα είναι απ��γοητευτική και άνιση».

Όπως τονίζει ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος στις αναδυόμενες αγορές, ενώ ως τροχοπέδη της ανάπτυξης θεωρεί τη χαμηλή παραγωγικότητα, τη γήρανση του πληθυσμού και τις επιπτώσεις από την πρόσφατη παγκόσμια κρίση.

Τέλος καλεί τη FED να αυξήσει τα επιτόκιά της με προοδευτικό και ομαλό τρόπο, για να μην διαταραχθούν οι ισορροπίες στην οικονομία και τις αγορές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top