Επιτέλους: Πράσινο φως από τον ESM για την εκταμίευση του ενός δις ευρώ

Μόνο αν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση θα συζητηθεί το χρέος δήλωσε ο Ρέγκλινγκ

Επιτέλους: Πράσινο φως από τον ESM για την εκταμίευση του ενός δις ευρώ
«Πράσινο φως» άναψε επιτέλους το Δ. Σ. του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για την εκταμίευση της υποδόσης του ενός δισ. ευρώ μετά από την σημερινή τηλεδιάσκεψη των μελών του.

Το ποσό το οποίο θα εκταμιευθεί, ύστερα από την ψήφιση της δεύτερης δέσμης προαπαιτουμένων από το ελληνικό κοινοβούλιο, προορίζεται για την εξυπηρέτηση του χρέους, τη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού και τη συγχρηματοδότηση έργων για τα οποία παρέχουν κονδύλια και τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ESM.

O επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ σε δήλωσή του για την έκκριση της εκταμίευσης ανέφερε ότι ελπίζει πως «θα συνεχιστεί η καλή συνεργασία με την Ελλάδα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος στις αρχές του 2016».

Ο ίδιος επανέλαβε πάντως ότι μόνο ύστερα από την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης θα μπορέσει να ξεκινήσει η συζήτηση για χρέος.

Δήλωσε ακόμα ότι με την εκταμίευση του ενός δισ. ευρώ, ο ESM στηρίζει την ελληνική κυβέρνηση για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων στον εκσυγχρονισμό της οικονομίας της χώρας, ενώ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη νέα νομοθεσία που θα επιτρέψει τη διαχείριση από πλευράς τραπεζών των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που όπως ανέφερε θα ενισχύσει τη ρευστότητα των τραπεζών και την οικονομική δραστηριότητα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top