ΕΤΣΙ θα γλιτώσετε από το τέλος επιτηδεύματος!

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες

​Νέα παράταση μέχρι τις 31 Ιανουα��ίου 2016 δίνει το υπουργείο Οικονομικών, στους ελεύθερους επαγγελματίες για να υποβάλουν χωρίς πρόστιμο εκπρόθεσμη δήλωση διακοπής εργασιών και να απαλλαγούν έτσι από την υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος.

Η προθεσμία κανονικά έληγε στα 31 Δεκεμβρίου, όμως ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων , Γ. Μπάκας αποφάσισε να δοθεί παράταση, ώστε να μπορέσουν, όσοι θέλουν, να απαλλαγούν από την υποχρέωση του τέλους επιτηδεύματος το οποίο κυμαίνεται από 650 – 1.000 ευρώ.

Αναλυτικά στην απόφαση, ορίζεται ότι τα φυσικά και νομικά πρόσωπα μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση διακοπής εργασιών τους στον υπάλληλο του τμήματος ή γραφείου της Διοικητικής Μηχανογραφικής Υποστήριξης της ΔΟΥ που βρίσκεται η έδρ�� της επιχείρησής τους, μέχρι τη νέα προθεσμία.

Πάντως όσοι αποφασίσουν να διατηρήσουν ενεργά τα βιβλία τους, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα κληθούν να πληρώσουν το τέλος επιτηδεύματος, ανεξάρτητα αν είχαν δραστηριότητα ή όχι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top