Πιτσιόρλας: Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016 ιδιωτικοποιούνται λιμάνια, Αστέρας, ΔΕΣΦΑ, Ελληνικό

Με εντυπωσιακή ταχύτητα προχωρούν οι ιδιωτικοποιήσεις

​Σε χρόνο dt θα ολοκληρωθούν οι ιδιωτικοποιήσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Σ. Πιτσιόρλας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Έτσι, μετά από την πώληση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική Fraport, σειρά παίρνουν οι ιδιωτικοποιήσεις του Ελληνικού, της ΔΕΣΦΑ και του ��στέρα Βουλιαγμένης.

«Η κυβέρνηση προχωρά με αποφασιστικό τρόπο στις αποκρατικοποιήσεις, τις όποίες είχε εξαγγείλει προεκλογικά και πήρε την έγκριση του ελληνικού λαού», είπε ο κ. Πιτσιόρλας, εκτιμώντας ότι ��α συνολικά έσοδα θα πλησιάσουν το 2016 τα 3 δισ. ευρώ για το ελληνικό Δημόσιο.

Ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, τόνισε ότι μετά το κλείσιμο της συμφωνίας για τα αεροδρόμια, θα ακολουθήσει η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016 θα ολοκληρωθούν ακόμα οι ιδιωτικοποιήσεις της ΔΕΣΦΑ, του Αστέρα και του Ελληνικού.

Συγκεκριμένα, παρέθεσε ολόκληρο το χρονοδιάγραμμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, εξηγώντας ότι:

Μέχρι 21 Δεκεμβρίου θα κατατεθούν οι προσφορές για τον ΟΛΠ.
Τον Απρίλιο θα ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ.
• Αντίστοιχη ολοκλήρωση αναμένεται και για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ.
• Τις αμέσως επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί η συμφωνία με τους επενδυτές για τον Αστέρα Βουλιαγμένης.
• Προανήγγειλε τελική συμφωνία για το Ελληνικό τους πρώτους μήνες του 2016.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top