Είναι ΟΡΙΣΤΙΚΟ! Τέλος οι αποδείξεις – Πώς θα πετύχετε έκπτωση φόρου έως και 2.100 ευρώ

Προτιμήστε πλαστικό χρήμα και δεν θα χάσετε

​Ξεχάστε πλέον τη συλλογή αποδείξεων για να πετύχετε έκπτωση φόρου. Το υπουργείο Οικονομικών προωθεί δύο μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, τα οποία και θα περιληφθούν σε διατάξεις που θα κατατεθούν τις επόμενες μέρες στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, το πρώτο μέτρο είναι η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών επαγγελματιών και επιχειρήσεων με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ώστε οι ελεγκτές να έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τον τζίρο τους.

Το δεύτερο μέτρο είναι η σύνδεση του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος με δαπάνες που θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω πιστωτικών καρτών.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών, με ειδική διάταξη θα κατα��γείται από το 2016 η υποχρέωση των φορολογούμενων να συγκεντρώνουν αποδείξεις για τις δαπάνες που πραγματοποιούν, ώστε να ωφεληθούν από το αφορολόγητο ποσό των 9.550 ευρώ, το οποίο οδηγεί σε έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ.

Έτσι με τη νέα ρύθμιση το αφορολόγητο θα… «χτίζεται» μόνο μέσα από τις αγορές με τη χρήση πιστωτικών καρτών που θα κάνει κάθε φορολογούμενος.

Οι δαπάνες αυτές προκύπτουν από την κί��ηση του τραπεζικού λογαριασμού, με τον οποίο είναι συνδεδεμένη κάθε κάρτα, κι έτσι οι φορολογούμενοι δεν θα χρειάζεται να μαζεύουν και αποδείξεις.

Το υπουργείο Οικονομικών ευελπιστεί ότι με τα δύο αυτά μέτρα θα γίνεται διασταύρωση των δαπανών των φορολογούμενων με τον τζίρο που δηλώνουν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες, κι έτσι οι φορολογικές αρχές θα μπορούν να καταπολεμήσουν σε μεγάλο βαθμό τη φοροδιαφυγή.

BINTEO STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top