Πιο φθηνές οι κάρτες για τους εμπόρους

Μειώνεται η προμήθεια που πληρώνουν στις τράπεζες

​Κάτω από το 1% αναμένεται να υποχωρήσει η μέση προμήθεια που καταβάλλουν οι έμποροι προς τις τράπεζες για τις συναλλαγές με κάρτες από το 1,2% που είναι σήμερα, μείωση που θα προκύψει από την εφαρμογή της οδηγίας για τη μείωση του κόστους των διατραπεζικών συναλλαγών, η οποία ενεργοποιείται στις 9 Δεκεμβρίου.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες ετοιμάζονται για μια συνολικότερη αναθεώρηση των τιμολογίων τους που εκτός από τις συναλλαγές με κάρτες θα περιλαμβάνει μια σειρά από άλλες εργασίες που επιβαρύνουν αισθητά τις επιχειρήσεις λόγω των capital controls, αλλά και τη μεταφορά ενός μεγάλου όγκου εργασιών από το internet banking στα καταστήματα.

Συγκεκριμένα, οι τράπεζες ετοιμάζονται να αναθεωρήσουν το κόστος για την αποστολή εμβασμάτων προς το εξωτερικό και το εσωτερικό, η υψηλή προμήθεια των οποίων έχει εκτινάξει το κόστος διενέργειας συναλλαγών για τις επιχειρήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top