Μας δίνει… κουράγιο η Κομισιόν: Τελειώνουμε με την αξιολόγηση και ανοίγει το χρέος

Κοστέλο (τρόικα): Εφικτή η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης στις αρχές του 2016

Κουράγιο… για να περάσουμε τα δύσκολα μέτρα που έρχονται μας δίνει η Κομισιόν.

Μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής στην τρόικα Ντέκλαν Κοστέλο τόνισε πως «μία επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος, η οποία τοποθετείται χρονικά στις αρχές του 2016, εφόσον είναι έτοιμη η κυβέρνηση, αφενός, θα ανοίξει τη συζήτηση για το χρέος, αφετέρου, θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ταχύτατη άρση των capital controls».

Μάλιστα, αναφερόμενος στο χρέος τόνισε πως το ζήτημα δεν είναι αν θα υπάρξει ρύθμιση «αλλά πως και με ποιους όρους» και… έκλεισε το μάτι σε πιθανή παράταση αποπληρωμής του χρέους λέγοντας πως απαιτείται εξομάλυνση των πληρωμών από το 2020 και μετά.

ImageHandler.jpg
Ο Κοστέλο τόνισε ότι έως την επόμενη Παρασκευή (11 Δεκεμβρίου) θα πρέπει να έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων, το οποίο περιέχει μεταξύ άλλων τα «κόκκινα» δάνεια, το νέο ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο και τα εργασιακά.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν σημείωσε ότι η ελληνική οικονομία αποδείχθηκε πιο ανθεκτική απ’ ότι περίμεναν οι περισσότεροι, λέγοντας πως η ύφεση θα κλείσει κοντά στο 0% για το 2015 (αν και τον Αύγουστο γινόταν λόγος για ύφεση 2% με 4%) και πως το 2016 ενδεχομένως να υπάρξει μικρή ανάπτυξη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top