Η ακρίβεια "σαρώνει" την αγορά και... "παγώνει" τους καταναλωτές

Στο Θεό οι τιμές σε βασικά αγαθά

​Απτόητες συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία οι τιμές σε πολλά βασικά είδη διατροφής, παρά την πρωτοφανή οικονομική ύφεση και τη μεγάλη μείωση των εισοδημάτων.

Στην Ελλάδα εισάγουμε το 52% των τροφίμων που καταναλώνουμε, δηλαδή όσπρια φρούτα και λαχανικά, που θα μπορούσαμε να παράγουμε στην χώρα μας. Τουλάχιστον 5,5 δισ. ευρώ φεύγουν το χρόνο σε εισαγωγές, σε αντίθεση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης των 28 που το ποσοστό εισαγόμενων τροφίμων είναι στο 22%.

«Η απευθείας επαφή της πρωτογενούς παραγωγής με τις επιχειρήσεις, θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα», αυτό υποστήριξαν εκπρόσωποι του Λιανεμπορίου, στο συνέδριο Super Market Forum που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Πάντως μπορεί τα ελληνικά προϊόντα είναι ακριβά για τους Έλληνες καταναλωτές, για τους ξένους όμως φαίν��ται πως έχουν γίνει απαραίτητα στην διατροφή τους.

Το Ελαιόλαδο, η φέτα, το κρασί, αλλά και άλλα τρόφιμα, φαίνεται πως κατακτούν την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Το ελληνικό επιχειρηματικό πνεύμα, μπορεί να αναπτυχθεί καλύτερα όπως λένε στο εξωτερικό, χωρίς ωστόσο να έχουν την υποστήριξη του ελληνικού κράτους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top